Facebook Messenger dobija gomilu novih opcija


Uporedo sa novostima koje očekuju Facebook na tradicionalnoj Facebook-ovoj F8 konferenciji predstavljene su i novosti koje očekuju Facebook Messenger. U principu, glavne novosti su dolazak Messenger desktop aplikacije u verziji za Windows 10 i macOS sisteme, poboljšana privatnost korisnika i takozvani Project LightSpeed.
Navedeni Project LightSpeed obuhvata Messenger koji je ponovno isprogramiran od nule, a cilj takvog postupka je lakša i brža aplikacija. Nova Messenger aplikacija imaće vreme učitavanja od dve sekunde (iako su uključene sve opcije koje ima aktuelna puna verzija Messenger-a) te bi trebala da bude znatno manja od trenutne Messenger aplikacije koja teži oko 100 MB. Okvirni datum predstavljana ove nove verzije Messenger-a za sada nije poznat.
Što se tiče Messenger aplikacije za Windows 10 i macOS ona bi korisnicima trebala da bude dostupna do kraja godine, a uključivaće funkcije kao što su video pozivi te grupni chat.
Još jedna od novosti koja se spominje

je i dodavanje mogućnosti zajedničkog gledanja i komentarisanja video sadržaja. Osim samog videa korisnici će moći da vide i sagovornika, zajedno komentarišu što se događa u videu te vide reakciju sagovornika na neku od scena u videu koji se prikazuje. Kao i u slučaju Project LightSpeed-a ni ovde nije poznato kada bi ova opcija trebala da bude dostupna korisnicima.
Što se tiče privatnosti spominje se daljnja posvećenost Facebook-a u implementaciji end-to-end enkripcije kao zadate opcije unutar Messenger-a.
IT vestiOriginal Article