F1 2018

Formula 1 trke su najveća svetska sportska dešavanja pored fudbala i američkog fudbala. Pre skoro deset godina, kompanija Codemasters se ukrcala na ovaj voz, pa je uspela da uspešno replicira i prihvati sport za koji razvija igre. „F1 2017“ je ponudio pun paket, a Codemasters sada nastoje da odu i dalje sa „F1 2018“. Tim je ostvario uspešno prisustvo u e-sportovima prošle godine, pošto je ovaj serijal postao simulacija jednog trkačkog dana. „F1 2018“ nam dolazi sa neophodnim prilagođavanjima kako bi sa tehničkog aspekta mogla da prati „Formula One“ serijal, pošto ovaj sport i dalje biva savršeno predstavljen u igri.

U stvarnom životu postoji mnogo političkih aspekata u „Formula One“ trkama. Ovaj sport se drži na takvom pijedestalu da se sve što vozači kažu ili urade smatra veoma značajnim „F1 2018“ nam donosi čak i dublji Career Mode koji uključuje i intervjue sa novinarima. Svaki odgovor koji budete dali će uticati na vaš lični rejting. Možete biti dobar lik ili razmažena diva tako što ćete prihvatiti krivicu ili ocrniti svoj tim. Ukoliko kažete da vam se auto ne ponaša baš najbolje ili da nemate najbolji motor, određeni inženjerski tim će to primetiti. Ukoliko vas novinari pitaju zašto ste udarili u zid nakon vežbe ili kvalifikacija, možete ili da preuzmete krivicu ili da je svalite na druge. Sve ovo će uticati na vašu reputaciju.

Režim karijere će vam omogućiti da se priključite bilo kojem timu koji vam se dopada. Što je tim bolji, to će i očekivanja biti veća. R&D Tree se vraća sa razvojem koji je važan za pravila za „2018“. Tu su i neke kozmetičke promene. Trkanje vam donosi poene koje ćete uneti u svoje R&D Tree, a najbolje što možete da uradite jeste da se fokusirate na probne vožnje. Preskakanje sesija vežbanja na kraju može rezultovati time što će vaš auto zaostati iza konkurencije kasnije tokom sezone.

Ukoliko odlučite da ostanete sa svojim timom nakon jedne sezone u svojoj karijeri, istraživački poeni vam se prenose. Mi smo otpočeli režim karijere sa Haas-om, a nakon samo nekoliko trka, došlo je vreme da pregovaramo o ugovoru. Bilo nam je čudno kako to možemo da pregovaramo s drugim timovima i da im se momentalno priključimo. Ovo je nešto što se u sportu ne dešava. Ukoliko se radi o pregovorima za narednu godinu, onda bi ovo imalo više smisla. Proces pregovora je kul pošto imate reputaciju i morate da zadovoljite potrebe tima. Možete tražiti bolje istraživanje ili možete striktno biti vozač broj dva kako biste pomogli u ostvarenju svog cilja. Mi smo se priključili Red Bull timu koji je momentalno izbacio Maxa Verstappena, koji je imao više poena od mene, što deluje pomalo neverovatno.

Razlika moći kod automobila je primetna. Prelazak iz Haas-a u Red Bull tim nam je omogućio da vidimo da je Red Bull bio celokupno bolji. Ovo takođe uspešno replicira sezonu 2018. Još jedna velika promena u pravilima je uključenje ERS-a. Ovaj sistem baterija omogućuje bolje pokušaje preuzimanja pošto se puni i prazni tokom trke. Ovo dodaje element strategije trkanju. Naravno, ovo ne treba mešati sa DRS sistemom, koji omogućuje prilagođavanje zadnjeg krila zarad postizanja veće brzine u određenim oblastima i pri određenim uslovima trke. Jeste li još tu? Ukoliko ste ljubitelj F1, znaćete šta je ovo. Što se tiče tehničkih veština, Codemasters su uključili sve. Upravljanje ovime može biti teško tokom trke, ali pruža pomoć tamo gde je potrebna. Promene u mešavini goriva, smanjenju snage i ERS-u su odrađene putem MDF-a. Ima nekoliko prikaza previše na ovom meniju za sortiranje kako bi se napravila određena poboljšanja i kako bi se vodilo računa o nekim stvarima.

„F1 2018“ ove godine svoj paket više gura ka tome da ova igra bude prava trkačka simulacija. Tim je fokusiran na uslove auta i trkačke staze, zajedno sa novim modelom suspenzije koji će učiniti da se auto ponaša kao pravi F1 automobili. Temperature guma i kočnica su ključne za upravljanje, a ono se može pratiti na sličan način na koji stvarni vozači to rade u ovom sportu. Gume moraju da dostignu dovoljno visoku temperaturu za maksimalno prianjanje, a previše naglo i previše često kočenje će dovesti do pogoršanja kočenja. I ovime morate da upravljate dok pokušavate da izvučete maksimum iz svog vozila. Svako različito jedinjenje guma iz Pirelli-ja je takođe u igri, i svako od njih se drugačije ponaša. Korišćenjem Logitech G29 volana povratna vibracija će biti jaka u „F1 2018“. Osetićete svaki udarac i krivinu zajedno sa podrhtavanjem točkova usled naglog kočenja. Međutim, teško je osetiti da se zadnje gume oslobađaju, što postaje problem pošto je pronalaženje vuče od značaja. Ukoliko udarite u ivicu neznatno pogrešno, može doći do toga da automobil krene da vam se vrti u krug. Upravljanje u „F1 2018“ je aspekat sa najvećim tehničkim i težinskim zahtevima koji su ikada viđeni u ovom serijalu.

Izgleda da je AI napravio korak unazad u „2018“. Protivnici nemaju sjajan osećaj da ste im blizu i ne pokušavaju da vas izbegnu. „F1 2018“ nam predstavlja opciju formiranja kruga koja omogućava vašim gumama i kočnicama da povećaju temperaturu. Trka se može pokrenuti držanjem kvačila i pokušavanjem da se dobije kontrola. Previše puta nas je AI udario odpozadi. Ukoliko postoji oštar ugao da se započne trka, možete očekivati da će neko da vas udari ili iseče. Staze kao što su Monako i Baku su teške za izbegavanje ovakvih incidenata. Čini se da ili lako izlaze iz nezgodnih uglova ili da ponekada koče u pogrešno vreme. Zaista ne deluje kao da se trkamo s njima, već kao da pokušavamo da ih izbegnemo.

Igra i dalje ima normalni režim koji je imala i u prošlosti van Career Mode. Grand Prix, Championships i Invitational Events su i daje tu. „F1 2018“ sada uključuje 20 istorijskih automobila i njih je najzabavnije voziti. Svaki automobil iz različte epohe se drugačije ponaša i varira u brzini. Vožnja Ferrarija iz 1995 dovela nas je do okretanja volana kroz tri promene brzine. Korišćenje kvačila i menjača na vozilima starije generacije je zabavno i omogućuje raznovrsna iskustva. U Invitational Events režimu ćete morati da prođete određeni broj vozila u nekom vremenskom roku što je odlična promena ritma tokom karijere. Vredi isprobati sve različite automobile da biste videli na koji način i zašto su oni toliko legendarni.

Grafički, „F1 2018“ je i dalje prelepa igra, koja je neznatno iznad prošlogodišnjeg naslova. Da, nova Halo bezbednosna mera je u igri i iritantna je baš onoliko koliko pretpostavljate. Međutim, možete je ukloniti u opcijama. Ono što se najviše primećuje jeste da modeli igrača izgledaju bolje nego ikada. Lica lako možete da prepoznati, što uključuje i glavne inženjere u timu. Kola sijaju jasno pošto je osvetljenje poboljšano, pa ga možete videti u insertu pre trke zajedno sa modelima igrača. Na PS4 Pro konzoli, igra funkcioniše dosledno na 60 FPS. Staze su i dalje veoma detaljno prikazane. Kada smo već kod inserta pre trke, igrači će primetiti uključivanje zvanične F1 prezentacije i muzike u ovoj sezoni. Ovo još više približava igru pravom danu trke pošto i sami komentatori dolaze sa televizijskog prenosa.

Zvuci automobila su i više nego odlični u „F1 2018“. Svaki proizvođač automobila ima prepoznatljiv zvuk motora, pa su male stvari kao što je izduvni sistem prilikom kočenja primetne i svaka od njih prelepo i prepoznatljivo odjekuje. A tu su i istorijski automobili, od kojih svako na jedinstven i divno bruji.

Ulazeći u e-sports arenu prošle godine, kompanija Codemasters je prenela tu filozofiju i sa „F1 2018“ onlajn. Postoji sistem poena za rangiranje pošto je cilj da se napravi što bolje takmičenje. Možete da uskočite u rangiranu ili nerangiranu trku i izaberete distancu. Postoji i sistem glasanja koji uključuje čak i istorijske automobile. Online Championships režim nam se vraća, a i multiplejer režim i dalje funkcioniše dobro, ali ima bolji pristup pronalaženju protivnika.

„F1 2018“ donosi potpuno Formula One iskustvo u vaš kokpit. Sa novim izmenama pravila, novim modelom upravljanja i dubljim Career Mode režimom, trkači će imati različita iskustva u odnosu na ona koja su imali sa „F1 2017“. Najveći problem leži u AI-ju, koji će najverovatnije iskusiti određene promene, pošto postoji patch koji će izaći sa lansiranjem. Automobili prelepo sijaju, a modeli igrača su nešto najrealističnije što je ovaj serijal ikada video. Postojanje F1 televizijske grafike pomaže da se kompletira celokupno Formula One iskustvo. Kompanija Codemasters je uspostavila sopstvenu granu trkačke simulacije sa „F1 2018“.

F1 2018 was last modified: oktobar 8th, 2018 by ITN Team

The post F1 2018 appeared first on ITNetwork.

Original Article