Evropski GEF šampionat u Katovicama: Roksa danas kreće u akciju!

0
81
evropski-gef-sampionat-u-katovicama:-roksa-danas-krece-u-akciju!

European Games Esports Championships je zvanično počeo. Na evropskom GEF prvenstvu će danas debitovati Srbija, koju će predstavljati naš eFootball šampion, Marko ”Roksić” Roksa!

Globalna Esports Federacija (GEF), koja je poznata po svom internacionalnom turniru Global Esports Games, ove godine po prvi put organizuje evropsko prvenstvo za preko 7000 esportista iz 48 evropskih država. Domaćin događaja će biti Congress Centar u Katovicama, gde će se održati ženska i muška takmičenja u igrama eFootball i Rocket League.

Na šampionatu će se naravno takmičiti i Srbija, predvođena našim dugogodišnjim šampionom, Markom ”Roksa” Roksićem. Pored Srbije, na turniru će učestvovati i reprezentacije Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Događaj će trajati od 29. juna do 2. jula. Mečevi grupne faze će se igrati 29. i 30. juna, dok su plejof faze i finala za svaku od igara zakazane za 1. i 2. jul. Roksa će debitovati na turniru 30. juna.

Srbija će se takmičiti u grupi D sa reprezentacijama Islanda, Malte, Holandije, Litvanije, Crne Gore i Luksemburga. Samo po jedna reprezentacija iz svake grupe će obezbediti plasman za plejof.

U nastavku možete videti raspored mečeva grupne faze za našu reprezentaciju. Termini mečeva su podložni promenama.

30.06.

  • 17:00 – Srbija vs. Litvanija
  • 17:30 – Srbija vs. Crna Gora
  • 18:00 – Srbija vs. Luksemburg
  • 18:30 – Srbija vs. Island
  • 19:00 – Srbija vs. Malta
  • 19:30 – Srbija vs. Holandija

Prenos će biti organizovan samo za plejof fazu turnira. 

Sve aktuelne informacije o European Games Esports Championships, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More