EVO 2020 otkazan zbog optužbi za seksualno zlostavljanje na račun direktora

Tokom ove 2020. godine brojne stvari su potresle gejming industriju, pre svega korona virus i promena načina rada praćena nizom odlaganja. Onda smo imali masovne proteste u Sjedinjenim Državama koji su doveli do pomeranja datuma održavanja određenih događaja, a u proteklim danima su na površinu isplivale razne optužbe po pitanju zlostavljanja u kompanijama.

Mnoge kompanije su započele sprovođenje unutrašnje kontrole, dok je javnosti otkriveno dosta navoda o zlostavljanju na radnom mestu u raznom obliku. Veliki turnir u borilačkim igrama, EVO 2020, otkazan je zbog optžbi na račun jednog od osnivača, Džoija Kjulara.

Na internetu su se pojavile ozbiljne optužbe u kojima se navodi da je Kjular seksualno zlostavljao tinejdžera, što je i potvrđeno kasnije. Onda je usledio niz negativnih komentara, i brojni učesnici su otkazali svoje prisustvo sa EVO 2020.

Zbog toga što praktično nema nikog ko bi učestvovao na turnirima, EVO 2020 je u potpunosti otkazan, a Kjular je smenjen sa pozicije direktora kompanije, i više neće imati nikakve veze sa EVO brendom.

Talas optužbi u brojnim kompanijama nastavlja da raste i ostaje da se vidi da li će određeni događaji ili kompanije biti ugroženi zbog tuđih grešaka kao EVO.

pic.twitter.com/eUl8rF9TkC

— EVO (@EVO) July 3, 2020

The post EVO 2020 otkazan zbog optužbi za seksualno zlostavljanje na račun direktora appeared first on PLAY!.

Original Article