Evil Genius 2: World Domination

0
294

Sedamnaest godina nakon prvog dela, Rebellion’s Evil Genius konačno ima nastavak. Evil Genius 2: World Domination nudi više istog – u suštini simulator upravlјanja zlom jazbinom – ali sa svim mod-minusima koje biste očekivali od igre u 2021. A ako je simulaciona igra koja se bavi zločinima vaša tačna šolјa čaja, ovde ima užasno mnogo za voleti.

Obiman tutorijal vodi vas u Evil Genius 2. On čini pristojan posao podučavajući vas užadima, i zaista postoji prilično puno užadi koje možete da naučite. Ne samo da trebate da napravite sve razne prostorije koje će vašim službenicima biti potrebne za izvršavanje njihovih podlih zadataka, već ćete takođe morati da obezbedite odgovarajuće prostorije za spavanje i jelo. Na kraju, šta je nekome dobro od gladnog ili neispavanog poslušnika?

Ali osiguravanje da imate ispravna postrojenja je tek početak. Moraćete da završite misije, a to znači uspostavlјanje operacija širom sveta. To će vam zaraditi novac – naravno, žila kucavica svih zlih poduhvata – i nove poslušnike koji mogu da ponude nove veštine vašem delovanju.

Odatle mogu da se istreniraju vaši postojeći podanici – ako imate sobu za vežbanje sa ispravno instaliranom opremom, naravno. Dok budete trenirali i stekli više podanika, moći ćete da postignete nova i podla delanja zla. Istraživanje takođe igra veliku ulogu. Ako ne igrate u sandbox mod-u – gde je sve otklјučano od samog početka – moraćete da uložite znatno vreme i novac u istraživanje novih nadogradnji kako biste mogli neprestano da pobolјšavate vašu jazbinu i opremu u njoj.

Ono što je inventivno u Evil Genius-u 2 je da je pred vašim zlim sedištem legitimniji posao – kazino. Moraćete da ga održavate ažurnim i pravilno nameštenim kako ne biste izazivali sumnje. Privlačenje članova javnosti tako blizu vaše jazbine možda zvuči opasno, ali neophodno je i zaraditi novac i vaše zle postupke držati u tajnosti. Nakon posete vašoj jazbini radi istrage, operativci bi mogli da budu uhvaćeni u vrevi i davanju vremena vašem osoblјu da ih uoči i presretne pre nego što nanesu štetu. Međutim, neki će se nesumnjivo provući kroz mrežu.

World DominationAko im operativac zabode nos predaleko i završi u unutrašnjem svetištu vaše jazbine – a oni će to redovno činiti – možete da ih bacite u zatvor da biste ih ispitivali radi obaveštajnih podataka ili pogubili na licu mesta. Naviknućete se na pogublјenja u Evil Genius 2. Kada kontrolišete svog izabranog Genija – svaki sa svojim jedinstvenim sposobnostima – čak možete da odlučite da pogubite vaše vlastite podanike na licu mesta, hteli-ne hteli. Uostalom, oni su za vas samo pčele radilice. A ne postoji bolјi način za motivisanje preostalih radnika poput pretnje trenutnom (i verovatno bolnom) smrću.

World DominationBuild mod Evil Genius 2 je možda tamo gde stvari postaju pomalo neuredne. Teško je stvoriti savršeno dizajniranu jazbinu – bar dok ne budete sezonski profesionalac u igri. Ako ste nešto poput nas, dizajn i izgled su jedna od najvažnijih stvari u sličnim simulacionim igrama. Vaše bolnice u bTwo Point Hospital verovatno su lepo dizajnirane medicinske luke, a vaš park Planet Coaster nesumnjivo je arhitektonsko čudo. U poređenju s tim, vaš brlog u Evil Genius 2 može da se oseća pomalo šlјapkasto. Dok se ne upoznate sa svime što igra nudi, teško je znati kolika mora da bude soba. A ako ne uspete da isplanirate adekvatan prostor na hodniku – što ćete i učiniti – na kraju ćete protraćiti vrhunske nekretnine ili ćete imati hodnike koji prolaze kroz određene prostorije. Nije idealno.

GamePlayKada gradite sobu, nemate previše predstavu o tome koliki treba da bude vaš otisak stopala. Takođe morate da uzmete u obzir novu opremu koja kasnije može da se doda u tu sobu. Bez jednostavnog načina da premestite već izgrađene sobe, ako ne ostavite dovolјno prostora za proširenje, na kraju ćete dobiti zbrku dupliranih soba. Barem sa brlogom koji se prostire na više spratova ima dovolјno prostora, ali odmah direktno teško je osmisliti savršeno radno mesto za vaše zle operacije.

Ipak to teško da kvari igru, a s obzirom na to da u Evil Genius 2 ima toliko ponovljivosti, vaš drugi, treći ili četvrti pokušaj da napravite jazbinu nesumnjivo će biti mnogo uspešniji od vašeg prvog. Svaki od četiri Evil Geniuses između kojih postoji, nudi svoju kampanju; ne samo da imaju jedinstvene veštine, već i svaka nudi njegovu sopstvenu priču za igranje, sve fokusirajući se na različite specijalizacije. Vredi se igrati kroz sve četiri. Pored toga, tri lokacije na raspolaganju za izbor nude i pojedinačne izazove; na primer, neki su izloženiji riziku od pojedinih ulјeza od drugih, i svi nude različitu količinu početnog građevinskog prostora.

Simulaciona igra sa preokretom, Evil Genius 2: World Domination je obavezna igra za lјubitelјe žanra. Zaboravite na izgradnju bolnica, tematskih parkova ili zooloških vrtova; stvaranje najozbilјnije jazbine na svetu je ono gde trebate da budete. Ovde ima mnogo toga za zarivanje zuba i užasno puno da se nauči, ali kad shvatite da ste zli, otkrićete da je biti loš sigurno dobra zabava.

Evil Genius 2: World Domination was last modified: 19 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Evil Genius 2: World Domination appeared first on ITNetwork.

Original Article