EU regulatori odlučuju o Google-ovoj kupovini aplikacije Photomath

0
48
eu-regulatori-odlucuju-o-google-ovoj-kupovini-aplikacije-photomath

Top50 Glas publike


PCPress.rs Image

Antimonopolska regulatorna tela EU postavila su 28. mart kao konačni rok za odluku o Google-ovoj kupovini kompanije hrvatske matematičke aplikacije Photomath, navodi se u dokumentu Evropske komisije.

PCPress.rs Image

Aplikacija je prešla 250 miliona preuzimanja

Organ EU za sprovođenje konkurencije mogao bi da reši kupovinu sa ili bez pravnih lekova nakon preliminarne revizije. Ipak može da se dogodi da organ EU otvori četvoromesečnu istragu ako utvrdi da postoje ozbiljne zabrinutosti.

„Možemo da potvrdimo da smo sklopili ugovor o kupovini aplikacije Photomath, nakon regulatornog pregleda“, rekao je portparol Google-a.

„Tehnologija koju koristi Photomath pomoći će Google-u da poboljša svoju sposobnost i da studentima pruži bolje iskustvo u učenju matematike. Takođe, aplikacija će pomoći u razvoju Google-ovih usluga koje omogućuju rešavanje domaćih zadataka korisnika.”

Aplikacija Photomath koristi kameru pametnog telefona za prepoznavanje, objašnjavanje i rešavanje matematičkih problema. U investitore kompanije spadaju Menlo Ventures, LearnCapital, Goodwater Capital, GSV Ventures i Cherubic.

Izvor: Reuters

eFakture


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.