Ethereum-ov veliki blockchain prekidač sa dokazom udela mogao bi da se dogodi 15. septembra

0
54

Druga po veličini kriptovaluta mogla bi postati energetski efikasnija do sredine septembra. Mreža Ethereum je bila na višegodišnjem putu da prebaci svoj energetski gladan blockchain dokaz o radu na efikasniji sistem dokazivanja uloga, a sada njeni programeri predlažu datum za prebacivanje. Još nije konačno, ali u pozivu koji je strimovan preko YouTube stranice Fondacije Ethereum, odlučili su da podnesu ovaj zahtev za povlačenje sa predlogom da se izvrši promena kada mreža dostigne određenu oznaku težine, što bi trebalo da se dogodi 15. ili 16. septembra.

PCPress.rs Image

Nazvan “Totalna poteškoća terminala” (TTD), on specificira rudarenje određenog bloka gde se stara mreža završava, a nova počinje na 58750000000000000000000.

Ovo bi promenilo sistem koji podupire Eter kriptovalutu koja je druga po vrednosti posle Bitcoina, kao i niz drugih blok lanaca i distribuiranih aplikacija koje se povezuju na mrežu na različite načine. Već su postojali testovi i senke da bi pokušali da identifikuju potencijalne probleme, a sada završeno spajanje sa konačnim testnetom, Goerli, je prošlo dovoljno dobro da pomogne da se suzi datum za stvarnu mrežu uživo.

I Bitcoin i Ethereum se trenutno oslanjaju na sisteme dokaza o radu za izvršavanje sigurnih transakcija koje omogućavaju trgovanje kriptovalutama i svim ostalim što živi na blokčejnu. Računari širom sveta se povezuju da bi potvrdili transakcije, rešavajući kriptografske zagonetke u takmičenju u rudarenju blokova i zarađivanju vrednih kriptovaluta za ljude koji njima upravljaju.

Dokaz o ulozi, koji već koriste drugi blok lanci, može drastično smanjiti količinu energije koja se koristi tako što će rudari zaključati kriptovalute koje već poseduju kao zalog za šansu da potvrde transakcije i suoče se sa kaznom gubitka tih tokena ako njihovi proračuni ne budu sabirani.

Prebacivanje mreže u septembru – što je strategija kojoj nisu zadovoljni svi koji trenutno rudare Ethereum – stavilo bi to malo izvan tromesečnog perioda koji je Chris Dixon predložio u podkastu Decoder u aprilu, ali bi to moglo pomoći da se reši jedan ogroman problem sa Veb3 i blockchain projektima kada se završi.

Izvor: TheVerge

The post Ethereum-ov veliki blockchain prekidač sa dokazom udela mogao bi da se dogodi 15. septembra first appeared on PC Press.Original Article