Escape the Fold

0
46

Ako uživate u igrama zasnovanim na kartama, postoji velika šansa da će Forward: Escape the Fold prilično brzo upecati.

Manje pedantan od Slay the Spire i umesto toga bržeg tempa, sličan nečemu kao Ring of Pain, Forward: Escape the Fold traži samo jedno od vas: da nastavite da se krećete napred. Imaćete do tri karte ispred sebe, koje vam ili daju predmet, beneficiju, kletvu ili se suočite sa neprijatelјem. Vaš cilј je prilično jednostavan – dođite do kraja nivoa sa dovolјno zdravlјa (ili oklopa) da izdržite boss napad. Ali kada vas sve na nivou Forward: Escape the Fold želi da vas ubije, to je možda lakše reći nego učiniti.

Kao i druge borbene igre zasnovane na kartama koje ste možda igrali, vaša karta igrača ima, pre svega, statistiku zdravlјa i oklopa. Neprijatelјske karte na koje ćete naići takođe imaju statistiku koja predstavlјa koliko štete će vam naneti. Borba se dešava trenutno; ovde nema napred i nazad dok delite napade. Pređite na neprijatelјsku kartu – ili u vidnu liniju jedne – i automatski ćete biti napadnuti, a šteta se apsorbuje u vaš oklop ili HP rejting.

Escape the Fold 1Usput ćete takođe pokupiti korisne predmete, poput napitaka mane (koje vam na kraju omogućavaju da izvršite poseban napad ili perk), novčiće koje možete da potrošite na korisne predmete, napitke zdravlјa, štitove i škrinje. Sanduci – i prodavnice, kada doprete do njih – sadrže mnoštvo korisnih predmeta koji se automatski opremaju. Možda ćete dobiti pogodnost koja oštećuje neprijatelјe u dometu kada uzmete napitak mane. Ili ćete možda započeti svaki nivo sa X količinom štita.

Pored pogodnosti, međutim, tu su i kletve koje vam nude debafove ili izazovne statuse koje treba da prevaziđete. Možda će vas uzanje novčića koštati poen zdravlјa, ili će možda napitci prestati da se pojavlјuju na nivoima uopšte. Pazite šta uzimate, jer loša ruka ukletih karata može da dovede do katastrofe.

Naš prvi pokušaj Forward: Escape the Fold prošao je bez problema. Karte su uglavnom išle u našu korist, a mi smo očistili svaki nivo sa dosta zdravlјa na kraju. Jer to je cilј, vidite: pobediti svakog boss-a jednostavno znači imati dovolјno zdravlјa/oklopa da izdrži njihov napad. I tako planirajte da prikupite što je više moguće oklopa, izbegavajući neprijatelјe sa visokim napadima, i trebalo bi da budete uspešni.

Escape the Fold 2Ali nije uvek tako lako. Prvi put smo imali sreće. Dok igrate kroz Forward: Escape the Fold, otklјučaćete nove kartice likova, svaki sa njegovim karakteristikama. Edward, početni lik, može da napadne samo lik koji se nalazi direktno ispred njega. Ali sledeći lik koji smo otklјučali, Black Knight, dolazi sa kletvom koja znači da neprijatelјi mogu da ga napadnu iz više pravaca. To su do tri napada odjednom i mnogo više štete koju treba da apsorbujete. Nepotrebno je reći da smo umrli prilično brzo u našem prvom Black Knight pokušaju.

Ali brza priroda Forward: Escape the Fold znači da čak i ako ne uspete, brzo ćete očistiti prašinu sa sebe i pokušati ponovo. Čak i ako ne stignete do kraja, nije važno, jer i dalјe radite na otklјučavanju novih karata i likova. Što više karata otklјučate, buduće igre će postati raznovrsnije. A niz opcija za igru – uklјučujući challenge mod sa unapred definisanim pogodnostima/prokletstvima i teži režim – znači da čak i ako savladate veštinu igranja, još uvek postoji nešto da testirate vašu hrabrost.

Escape the Fold 3U pratnji divne piksel umetnosti i angažujućeg soundtrack-a, Forward: Escape the Fold je brzi roguelike zasnovan na kartama u koji vredi uskočiti. Poraz svakog boss-a je zadovolјavajući, čak i ako borba nije više od klika miša. To je vrsta igre u koju možete da planirate da uskočite 10 minuta odjednom – ali dva sata kasnije i dalјe ćete biti tamo, probijajući se kroz njenu zaraznu petlјu igranja. Opisna je kao „savršen dungeon crawler“ u njenom Steam opisu, i ne možemo više da se složimo.

Escape the Fold was last modified: 24 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Escape the Fold appeared first on ITNetwork.

Original Article