Erica

Erica je akcija uživo FMV (full-motion video) igra koja omogućava igraču da komunicira sa pričom kroz korišćenje aplikacije za mobilni telefon ili PS4 kontroler. Neverovatno kreativno i eksperimentalno u isto vreme, igranje zahteva neko vreme da se navikne, ali postaje intuitivna kako priča napreduje. Kao dobro napisana priča sa višestrukim završecima i neverovatnom glumačkom postavom likova, Erica predstavlјa smelu naraciju koja predstavlja i okreće se oko mračnih tema smrti, trauma i kultova.

U igri postajemo Erica, mlada devojka čiji je otac ubijen u nerešenom slučaju. Sanja o trenutku kad ga je zatekla mrtvog, a njegovo telo je ležalo na tlu sa misterioznim obeležjem izrezanim na njegovom stomaku. Ove oznake počinju da se ponavlјaju u njenom sadašnjem životu, a ona se na kraju vraća na mesto gde je sve počelo. Polako (uz pomoć našeg odlučivanja), Erica počinje da pronalazi tragove i malo po malo otkriva šokantnu istinu iza očeve smrti.

Kako se radi o interaktivnoj priči, za Ericu donosimo sve odluke koje će odrediti ne samo tok igre, već i kraj koji ćemo dobiti. Često će se na ekranu pojaviti više pitanja, a svaka opcija koju odaberemo vodi do drugačije scene i dijaloga. Neke od opcija neće uticati na ishod priče, ali će vam ponuditi zanimlјive podatke. Drugi put su naše akcije potpuno besmislene i na bilo koji način ne utiču na igru. Iako ovo pokazuje da igra uklјučuje nas čak i u sitne stvari, mogućnost da odsečemo cveće i otvaramo kutije je možda nepotrebna funkcija za svrhu priče.

Odluke i postupci kompanije Erica mogu da se kontrolišu pomoću PS4 kontrolera ili možete preuzeti aplikaciju Erica na vaš telefon (dostupno i u iOS-u i Android-u). Pomaganje Erici u izboru vrši se klizanjem prsta preko ekrana osetlјivog na dodir na telefonu ili PS4 kontroleru i podizanjem prsta kad dođete do opcije koju želite da Erica izvrši. Možda će trebati malo vremena da se naviknete, ali s vremenom to postaje druga priroda koju treba da kontrolišete. Toplo se preporučuje da koristite svoj telefon kao kontroler za igru, jer je površina veća i lakša za kontrolu. Međutim, imajte na umu da ako primite obaveštenje i želite da izađete iz aplikacije da bi čitali vaše poruke, igra zastaje i prekida vezu sa telefonom.

Jedna od naših najdražih stvari u vezi sa igrom je aspekt akcije uživo i koliko je dobro izvedena. Svi glumci i glumice bili su neverovatno talentovani i ubedlјivi – iz njihovog izraza lica i načina na koji su razgovarali mogli ste da vidite i čujete njihov strah, neizvesnost i ozbilјnost. Kad god smo birali za Ericu, likovi izgovaraju različite stvari u zavisnosti od toga šta izaberemo. Za igru sa toliko različitih mogućih ishoda, glumačka ekipa čini neverovatan posao svojom glumom kako bi svaka scena nesmetano tekla.

Nešto što bi smo želeli da je bilo moguće u igri je bilo sačuvavanje bodova umesto da počinemo sve od početka, nakon što se priča završi. S druge strane, svakim igranjem Erica otkrivamo neke nove tajne i odgovore na naša pitanja. Kako je zaplet prilično zamršen, potrebno je nekoliko tura da bismo mogli da shvatimo celu sliku igre, čineći ponavlјanje prilično velikim. Nažalost, do trećeg ili četvrtog puta kada smo prošli kroz igru, želeli smo samo da učitamo sačuvano od klimatske tačke i donesemo drugačiju odluku samo da vidimo šta će da se dogodi.

Omogućujući igračima da međusobno komuniciraju koristeći svoje mobilne telefone, igra nudi modernu alternativu pripovedanju priča, koristeći današnju tehnologiju da ispriča priču o ubistvu Ericinog oca i tajnama koje se vrte oko njega. Čak i ako vam neke kontrole mogu da se čine nepotrebne, misterije koje otkrivate i zastrašujuća zavera vredni su ostajanja. Ojačana interaktivnom igrom i zvezdanom glumom talentovane glumačke ekipe, Erica je triler koji nećete želeti da propustite.

Erica was last modified: septembar 3rd, 2019 by ITN Team

The post Erica appeared first on ITNetwork.

Original Article