Epic Store uveo bezuslovno refundiranje igara

U borbi da postane ozbiljan igrač na polju digitalne distribucije video-igara, Epic Games se u početku sa svojim Epic Store okrenuo pre svega prema developerima, smatrajući da ako oni dođu, da će i igrači samo stići.

Iako su uslovi koje Epic daje studijima zaista odlični, nekako se čini da uslovi kada je u pitanju iskustvo korisnika, odnosno igrača koji su potencijalni kupci, za sada ne baš najbolje, i daleko o onoga što pruža Steam.

Mnogima se nije svidela odluka da ne postoje forumi i sistem ocenjivanja, kako bi se developeri “zaštitili od toksičnosti”, a tu je bio i problem sa refundacijama, koji je sada rešen.

Naime, od petka je uveden sistem vraćanja novca za igre po ključu “bez pitanja”, baš kao što je i na Steamu. U roku od 14 dana od kada ste kupili igru, i sa manje od dva sata igranja, možete vratiti igru i dobićete pun iznos novca koji ste dali za nju, bez ikakvih drugih uslova. Ovo isto važi i za sve mikrotransakcije unutar same igre koju vraćate, osim ukoliko kupljene stvari nisu iskorišćene, prebačene ili na bilo koji drugi način postale nepodobne za povraćaj novca.

Mislimo da je ovo korak u dobrom pravcu, ali i da će Epic morati još puno da radi kako bi Epic Store doveo na nivo koji zadovoljava ono što igrači žele.

Original Article