Epic gasi Houseparty video chat servis

0
178

Pored toga što je jedna od najpopularnijih igara na svetu, Fortnite je vremenom postao i mesto za online okupljanja, posebno od početka pandemije. Kompanija Epic je u tom kontekstu početkom novembra 2020. najavila da igra dobija novu opciju za komunikaciju, a u obliku video chata. Servis ipak nije dugo potrajao.

PCPress.rs Image

Fortnite video chatom se upravljalo preko aplikacije Houseparty. Igrači su aplikaciju mogli da otpreme na svoje telefone, da Houseparty naloge povežu sa Fortnite profilima, te u virtuelnim chat sobama komuniciraju sa prijateljima dok igraju igru.

Kreatori su se nadali da će funkcija biti korisna onima koji su u karantinu zbog virusa korona, a integracija sa Houseparty je brzo postala aktivna za PC, PlayStation 4 i PlayStation 5. Ipak, Houseparty se gasi, a s njim i Fortnite video chat. Aplikacija se pojavila 2016, a Epic ju je otkupio 2019. godine. Sada je već uklonjena iz online prodavnica, a potpuno će nestati već u oktobru.

Now Houseparty is dead, I've got permission to share something insane that an insider told me last March. Remember that viral nonsense about the app 'hacking people's phones'. A classic piece of bs viral misinformation. Well it led to more than 1 MILLION people deleting the app. https://t.co/4kKbdialD1

— Joe Tidy (@joetidy) September 10, 2021

Houseparty je u nekom trenutku postala kontroverzna, budući da su se pronosile glasine da je napadači koriste da hakuju Netflix, PayPal i Spotify naloge, pa se korisnicima preporučivalo da je obrišu. Iz kompanije Epic su s druge strane tvrdili da se radi o plaćenoj negativnoj kampanji, pa se čak nudilo milion dolara onome ko bi utvrdio da takva kampanja zaista postoji. Do dokaza se nikada nije došlo, ali je preko milion korisnika aplikaciju obrisalo zbog ovih glasina.

Izvor: PC Gamer

The post Epic gasi Houseparty video chat servis first appeared on PC Press.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)