Epic Games Store će imati manje ali kvalitetnije ekskluzive u budućnosti

0
42
epic-games-store-ce-imati-manje-ali-kvalitetnije-ekskluzive-u-buducnosti

Da bi stekao uporište na tržištu digitalnih računara, Epic Games je primenio brojne strategije nakon zvaničnog lansiranja Epic Games Store-a, pri čemu su dve najagresivnije bile nedeljne ponude besplatnih igara, kao i pravljenje gomile igara EGS ekskluzivama – barem na ograničeno vreme. Iako je broj ekskluzivnih igara opao poslednjih godina, Epic je potvrdio da sa time nije završio – jednostavno se fokusira na ponudu većih ekskluziva.

U intervjuu koji je vodio PCGamer, izvršni direktor Epic Games Tim Švajni je razgovarao o promeni pristupa platformi ekskluzivnim naslovima, rekavši:

„Zaista usavršavamo našu strategiju na osnovu onoga što smo primetili da je zaista dobro funkcionisalo u prethodnim lansiranjima, a šta nije funkcionisalo baš dobro. Pregršt velikih ekskluziva je zaista privuklo pažnju… i manje igre, posebno igre koje su imale manju publiku koja je obično bila na Steam-u, otkrili smo da mnogi od tih igrača nisu bili voljni da se presele.”

Jedna od najvećih uspešnih priča o ekskluzivnosti Epic-a je Borderlands 3, a generalni menadžer Epic Games Store Stiv Alison tvrdi da je igra „briljirala, kao, daleko iznad očekivanja developera i izdavača“ na Epicovoj platformi.

Jedna igra za koju je potvrđeno da je tempirana EGS ekskluziva je Crime Boss: Rockay City – s tim da igra neće doći na Steam do 15 meseci nakon lansiranja u Epic games Store i 12 meseci nakon objavljivanja na konzolama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More