Epic Games oduševljen što se na Steam Deck mogu instalirati druge platforme

0
215

Valve je najavio svoju verziju prenosivog računara i stilu Switch konzole, koji će biti baziran na Linux SteamOS-u i omogućiće korisnicima pristup biblioteci igara koju poseduju na Steam platformi.

Međutim, iza toga stoji zanimljiva odluka da Steam Deck ne bude “zatvoren” po pitanju svog operativnog sistema, već ide open platform putem, što znači da će na ovom računaru biti moguće instalirati druge operativne sisteme, pa čak i druge platforme za distribuciju video igara.

Ova informacija oduševila je rivala kompanije Valve, Epic Games, čiji je direktor izjavio kako je načinjena odlična odluka time što je dopuštena instalacija drugih platformi i sistema.

Valve najverovatnije ima neku drugu ideju kada se radi o otvorenom tipu Steam Deck “konzole”, ali ovo će svakako doprineti da i Epic Games Store ima nekog benefit u vidu novog broja korisnika.

Epic Games Store važi za najvećeg rivala Steamu, ali mi bismo više koristi imali kada bi na Steam Deck ubacili Microsoft Store i odlični Xbox Game Pass pretplatnički paket, daleko bolje i jeftinije kod računara koji košta 400+ dolara.

Amazing move by Valve! A handheld PC/console hybrid running the SteamOS fork of Arch Linux, and it’s an open platform where users are free to install software or their choosing – including Windows and other stores. https://t.co/jf5TWUWGP5

— Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) July 15, 2021

The post Epic Games oduševljen što se na Steam Deck mogu instalirati druge platforme appeared first on PLAY!.

Original Article