Epic Games će dozvoliti NFT igre na svojoj platformi

0
56

Kreator Minecraft-a Mojang najavio je da igra neće podržavati NFT ili blockchain u doglednoj budućnosti, uglavnom zbog toga što „NFT-ovi stvaraju modele oskudice i isključenosti“, a to je protiv Minecraft-ovog duha. U međuvremenu, Epic Games zauzima drugačiji stav i navodi da neće zabraniti NFT ili blockchain u Epic Store.

Izjava dolazi direktno od izvršnog direktora Epic Games Tima Svajnija nakon pitanja korisnika Twitera o tome da li će Epic slediti Microsoft-ovo vođstvo. Svajni je odgovorio sledećom izjavom na svom zvaničnom Twitter nalogu:

„Developeri bi trebalo da budu slobodni da odlučuju kako da naprave svoje igre, a vi ste slobodni da odlučite da li ćete ih igrati. Verujem da proizvođači prodavnica i operativnih sistema ne bi trebalo da se mešaju nametanjem svojih stavova drugima. Definitivno nećemo.”

Ovo ipak ne bi trebalo da bude iznenađenje, pošto Epic Games Store već ima veliki broj video igara zasnovanih na NFT-u. Gala Games Web3 battle royale igra Grit je već dostupna u prodavnici, u stvari, to je bila prva NFT igra dostupna na Epic-ovoj platformi. Još jedna igra fokusirana na NFT Blankos Block Party takođe ima stranicu prodavnice na mediju.

U međuvremenu, Epic Gamesov rival Valve zabranio je NFT i blockchain na Steam-u još u oktobru 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Epic Games će dozvoliti NFT igre na svojoj platformi appeared first on PLAY!.

Original Article