Epic će ove godine otvoriti iOS prodavnicu u EU

0
78
epic-ce-ove-godine-otvoriti-ios-prodavnicu-u-eu

Maxi 2024

PCPress.rs Image

Epic Games je upravo objavio da je Apple konačno vratio svoj iOS nalog programera u Evropskoj uniji. To znači da programer planira da pokrene digitalni izlog za iOS uređaje negde ove godine. Što je još važnije, ovo će omogućiti korisnicima da lako preuzmu Fortnite na iPhone.

PCPress.rs Image

Bilo naznaka u januaru, ali će ipak u toku kasnije u toku ove godine

Kompanija je otkrila da će svoju prodavnicu igara i Fortnite uvesti na iOS još u januaru, ali nije bilo jasno da li će joj Apple odobriti nalog programera. Ovaj nalog programerima mnogo olakšava distribuciju aplikacija i sadržaja na različitim Apple-ovim platformama. Ovo je sve zahvaljujući novom Zakonu o digitalnim tržištima EU, koji zvanično stupa na snagu 7. marta. Zakon označava velike usluge kao „čuvare kapija“, poput Apple-ovog App Store-a, i nalaže im da postanu interoperabilni sa konkurentskim proizvodima kako bi ostali u skladu.

Sudija je nedavno izdao trajnu zabranu koja programerima daje način da izbegnu smanjenje prodaje od 30% koje Apple uzima putem svog internog sistema plaćanja. Činilo se da ovo nije zadovoljilo nijednu kompaniju. Apple nije bio srećan što je bio primoran da dozvoli opcije plaćanja trećih strana na svojoj platformi. Epic je bio nezadovoljan u vezi sa jezikom zabrane, u kojoj je odlučeno da Apple nema monopol na mobilne igre i da nije prekršio antimonopolski zakon zabranom konkurentskih tržišta aplikacija.

EU je u međuvremenu usvojila pomenuti Zakon o digitalnim tržištima, koji je takođe primorao Apple da dozvoli izloge trećih strana na iOS uređajima. U Evropi ne postoji stalna pravna bitka između dve kompanije, tako da će stanovnici EU moći ponovo da igraju Fortnite. Amerikanci će morati da se oslone na Xbox Cloud Gaming ili GeForce Now da bi popularnu igru pokrenuli na svom Apple uređaju.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.