Embracer ugasio Volition, studio koji zaslužan za Saints Row igre

0
52
embracer-ugasio-volition,-studio-koji-zasluzan-za-saints-row-igre

Embracer Group je najavio planove za zatvaranje Volition Games, studija iza Saints Row. Studio je postojao čitavih 30 godina, ali nakon velikog promašaja sa Saints Row reboot, Embracer gasi svetlo.

Volition je prošao kroz mnogo promena tokom godina. Devedesetih godina, kompanija je razvila Freespace serijal, pre nego što se prebacila na Red Faction u 2000-im. Do 2006. godine, studio je imao svog rivala GTA u obliku Saints Row, koji je uspeo da stekne dosta popularnosti tokom generacije 360/PS3. Saints Row reboot je objavljen prošle godine, ali je kritički omanuo i takođe se činilo da je komercijalni neuspeh.

U poruci objavljenoj na veb stranici studija, Volition potvrđuje da se zatvara kao deo restrukturiranja unutar Embracer Group. Kompanija je potrošila puno novca na akvizicije u poslednjim godinama, ali ima malo hitova uprkos tome. Nažalost, to dovodi do situacije poput ove, gde studio sa puno istorije mora da zatvori svoja vrata.

Oni koji rade u Volitionu će dobiti pomoć u pronalaženju novih poslovnih prilika, pa držimo palčeve da svi prođu što bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More