Embracer Group kupila prava na Lord of the Rings, The Hobbit ostala Tolkinova dela

0
32

Zlatno doba za fanove Tolkinovih dela tek predstoji?

Još u februaru smo čuli da kompanija Saul Zaentz, vlasnik kompanije Middle-Earth Enterprises, želi da proda na aukciji prava intelektualne svojine za Gospodara prstenova i Hobita. Iznenađujućim potezom, Embracer Group se sada otkrila kao kupac.

Samo nekoliko meseci nakon što je oteo istorijske franšize kao što su Deus Ex i Tomb Raider, kao i razvojni studiji koji stoje iza njih, Embracer Group dalje ulaže u veliki IP kupovinom Middle-Earth Enterprises. Kupovina znači da će Embracer posedovati prava intelektualne svojine za Gospodara prstenova, Hobita i druga dela u vezi sa Srednjom zemljom.

Embracer će biti slobodan da kreira sopstvene igre, filmove i robu zasnovane na The Lord of the Rings i srodnim. Kompanija takođe može da odluči da nastavi sa licenciranjem IP-a, pošto brojni studiji već rade na sopstvenim licenciranim projektima.

Samo ove godine, Embracer Group je stekla neke od najvećih zabavnih objekata svih vremena. Kombinujte to sa rastućom armijom studija i izdavača kompanije, i izgleda da će Embracer biti veoma zauzet u godinama koje su pred nama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Embracer Group kupila prava na Lord of the Rings, The Hobbit ostala Tolkinova dela appeared first on PLAY!.

Original Article