Elon Musk: Twitter će promeniti logo

0
77
elon-musk:-twitter-ce-promeniti-logo

BIZIT 23


PCPress.rs Image

Elon Musk je rekao da želi da promeni logo Twitter-a. Musk je napisao tvit u kome je naveo „Uskoro ćemo se oprostiti od tviter brenda i postepeno od svih ptica“.

PCPress.rs Image

“To trebalo da bude urađeno odavno”

Musk je dodao: „Ako večeras bude objavljen dovoljno dobar X logotip, sutra ćemo ga objaviti širom sveta“.

Musk je zatim postavio sliku treptećeg “X” loga, a kasnije je na pitanje da li će Twitter promeniti logo odgovorio pozitivno, dodajući da je “to trebalo da bude urađeno odavno”.

Otkako je Musk kupio Twitter u oktobru, kompanija je promenila svoje poslovno ime u X Corp. Musk želi da ostvari svoju viziju i stvori “super aplikaciju” kao što je kineski WeChat.

Prema Twitter-ovom sajt, logo koji prikazuje plavu pticu je „najprepoznatljivije bogatstvo kompanije“. „Zato smo toliko zaštitnički nastrojeni prema njemu“.

Ptica je privremeno u aprilu zamenjena psom Shiba Inu, koji predstavlja kriptovalutu Dogecoin. To je doprinelo da se poveća vrednost ove kriptovalute.

Kompanija je naišla na široku kritiku korisnika i marketinških profesionalaca kada je Musk početkom ovog meseca najavio da će Twitter ograničiti koliko tvitova dnevno mogu da čitaju različiti nalozi.

Ograničavanje dnevnog limita samo je doprinelo rastu rivalske usluge Threads u vlasništvu Mete. Aplikacija Threads je prešla 100 miliona korisnika u roku od pet dana od pokretanja.

Najnoviji problem za Twitter je tužba u kojoj se tvrdi da kompanija duguje najmanje 500 miliona dolara otpremnine bivšim zaposlenima. Otkako je Musk kupio Twitter, kompanija je otpustila više od polovine svoje radne snage kako bi smanjila troškove.

Izvor: Reuters

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.