Elon Musk: Kupujem Twitter kao pomoć čovječanstvu

0
81

Šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk je imao rok do petka prošlog tjedna kako bi dovršio kupnju Twittera za 44 milijarde dolara jer mu je u protivnom prijetila sudska tužba.

Nakon što su internetom počele kružiti glasine i procurjele informacije o čistkama direktora i uslugama na Twitteru koje će se ubuduće naplaćivati korisnicima (a do sada su bile besplatne), podiglo se puno prašine od strane ljudi koji smatraju da se akvizicija temelji isključivo na njegovoj pohlepi za novcem.

Kao što to obično čini, Musk to sada demantira (dakako na Twitteru), te kaže da ne kupuje popularnu društvenu platformu zbog novca. "Nisam kupio tvrtku kako bi zarađivao novac. Želim pomoći čovječanstvu kojeg volim", piše šef Tesle, a njegov Tweet nam sada predstavlja potvrdu da je akvizicija realizirana na vrijeme i da za Twitter dolazi novo doba.

U svom tweetu, upućenom prvenstveno oglašivačima, Musk je iznio neke od svojih ciljeva za tvrtku, rekavši da Twitter mora biti "topao i gostoljubiv za sve" i napisao kako želi da "civilizacija ima zajednički digitalni gradski trg". Također dodaje kako Twitter ne može postati pakleni krajolik gdje se može reći bilo što bez posljedica, a ujedno je rekao da se platforma mora pridržavati zakona.

Već znate što slijedi. Nastavlja se…

Original Article