Elon Musk kupio Twitter za 44 milijarde dolara

0
74


Elon Musk koji verovatno mnogi znaju kao vlasnika kompanija Tesla i SpaceX, i kao jednog od najbogatijih ljudi na svetu, sada je postao i vlasnik Twitter-a.
Naime, Elon Musk je kupito Twitter za približno 44 milijarde dolara, odnosno 54,20 dolara po deonici, što je zvanično potvrđeno i iz ove kompanije. Ovom ishodu prvenstveno je prethodila njegova kupovina od 9,2 posto kompanije, čime je postao najveći deoničar Twitter-a. Njegova ideja je bila da se pridruži upravnom odboru, nakon čega se predomislio, jer ne bi bio u mogućnosti posedovati više od 15 posto kompanije.
Nakon toga je usledila njegova ponuda da kupi celu kompaniju, što se nakon određenog premišljanja, na kraju i dogodilo. Nakon kupovine, Musk je istakao kako je sloboda govora osnova funkcionalne demokratije, a Twitter je digitalna gradska skupština na kojoj se raspravlja o vitalnim pitanjima vezanim za budućnost čovečanstva. Twitter želi napraviti boljim nego ikad, a to će postići tako što će ga unaprediti novim funkcionalnostima.

IT vestiOriginal Article