Elon Musk krivi grupe aktivista za pad profita Twitter-a

0
46

Elon Musk, novi vlasnik Twitter-a, okrivio je grupe aktivista koje, kako on navod,i vrše pritisak na oglašivače za masovni pad prihoda dok kompanija vrši velika otpuštanja u nastojanju da uštedi novac. Izveštaji sugerišu da je hiljade zaposlenih izgubilo posao.

Elon Musk krivi grupe aktivista za pad profita Twitter-a

Zaposleni u Twitter-u pokrenuli grupnu tužbu

Musk je insistirao da se svima onima koji ostanu bez posla ponudi tromesečna otpremnina, što je 50% više od zakonske obaveze. Govoreći o temi moderiranja sadržaja, rekao je da je Twitter-ova snažna posvećenost ostala “apsolutno nepromenjena”. Grupe za bezbednost na mreži i aktivisti izrazili su zabrinutost zbog Musk-ovih planova da ublaži moderiranje sadržaja i poništi trajne zabrane Twitter-a date kontroverznim ličnostima, uključujući bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Radnici Twitter-a su potvrdili da su odjavljeni sa radnih laptopova i Slack-a, sistema za razmenu poruka. Tim koji se fokusirao na istraživanje o tome kako Twitter koristi algoritme takođe je otpušten. Gotovo sav prihod Twitter-a trenutno dolazi od oglašavanja. Musk je tražio načine da smanji troškove i poveća zaradu na različite načine sa platforme, uključujući planove da naplaćuje mesečnu pretplatu korisnicima koji će biti verifikovani na platformi.

Zaposleni u Twitter-u podneli su grupnu tužbu u kojoj se tvrdilo da kompanija pravi velika otpuštanja bez prethodnog obaveštenja 60 dana unapred, što je kršenje saveznog i kalifornijskog zakona. Tužilaštvo je takođe tražilo od saveznog suda u San Francisku da naredi Twitter-u da ne traži od otpuštenih zaposlenih da potpišu dokumente kojima se odriču svojih prava.

Izvor: BBC

The post Elon Musk krivi grupe aktivista za pad profita Twitter-a first appeared on PC Press.Original Article