Elon Musk je prepolovio Twitter-ovu vrednost

0
82
elon-musk-je-prepolovio-twitter-ovu-vrednost

BIZIT Seminar


PCPress.rs Image

Elon Musk je postavio vrednost od 20 milijardi dolara na Twitter, što čini manje od polovine od 44 milijarde dolara koje je Mask platio za kupovinu sajta, prema izveštajima Platformera i The Information. U dopisu poslatom osoblju koji je pogledala Zoë Schiffer iz Platformera, Musk je navodno rekao da će zaposleni dobiti donacije za akcije na osnovu Twitter-ove procene od 20 milijardi dolara.

PCPress.rs Image

Urušio kupljeno

Musk je prošle godine izjavio da “očigledno preplaćuje” za Twitter po ceni od 54,20 dolara po akciji. Cena je takođe bila jedan od razloga zašto je pokušao da odustane od posla prošle godine, tvrdeći da je kompanija dala lažne i pogrešne izjave o prisustvu botova na platformi.

Kao što je Schiffer primetila, Musk dodaje da vidi „jasan, ali težak put“ ka postizanju procene od 250 milijardi dolara, što bi na kraju učinilo da trenutni grantovi za akcije Twittera vrede deset puta više nego što su sada (ako se ovo zaista završi, naravno). Baš kao i SpaceXs u vlasništvu Muska, Twitter će takođe, navodno, dozvoliti zaposlenima da unovče svoje donacije za akcije u određenim periodima.

Pored toga, Musk navodno piše da Twitter posmatra kao „inverzni startup“ zbog vrtloga „neophodnih“ promena koje je napravio na platformi da bi je spasio od bankrota. Međutim, nova procena od 20 milijardi dolara verovatno odražava izazove koji su se pojavili usled nekih od ovih radikalnih promena, kao što je nova plava sa verifikacionom pretplatom koja je dovela do talasa lažnih naloga i politike „opšte amnestije“ koja je vratila neke od Twittera najgori korisnici.

Twitter je zbog toga izgubio neke od svojih najvećih oglašivača, a nedavni izveštaj kompanije Vox ukazuje da više od polovine od 1.000 najboljih oglašivača na Twitteru pre Muskove akvizicije više ne prikazuje oglase na platformi. Ovo očigledno nije pomoglo kompaniji da reši neka od svojih finansijskih problema, uključujući brdo dugova i nekoliko neplaćenih računa koji navodno duguju stanodavcima, savetodavnoj firmi, privatnoj mlaznoj kompaniji i mnogim drugima. Fidelity je takođe smanjio svoj udeo u kompaniji sa 53,47 miliona dolara na 23,46 miliona dolara prošle godine, dok je prihod Twittera opao za oko 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine u decembru.

Izvor: TheVerge

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.