Elon Musk bi mogao da oživi Vine

0
56
elon-musk-bi-mogao-da-ozivi-vineAmerički milijarder Elon Musk pregleda arhivu Twitter-a i traži načine da unapredi svoju novu društvenu mrežu, a njegov tim je zatražio on inžinjera da pogledaju kod aplikacije Vine i ustanove koliko bi posla moralo da bude urađeno kako bi se oživela.

Vine je predstavljao aplikaciju za objavljivanje kratkih klipova dužine do šest sekundi, pojavio se u januaru 2013. godine, a ugašen je četiri godine kasnije. Nakon toga je nastavio da postoji samo kao aplikacija kamere.

Prema tvrdnjama izvora, Vine bi mogao da bude “oživljen” do kraja godine, a taj rok je prilično “agresivan” za aplikaciju čiji je kod star više od 10 godina.

Musk je objavio anketu na Twitter-u sa pitanjem da li treba vratiti Vine ili ne. Twitter je kupio Vine 2012. godine kada je bio javna kompanija, a pokrenuo ga je 2013. godine. Anketa je pokazala da korisnici žele povratak aplikacije.

Podsetimo, Musk je pre nekoliko dana kompletirao kupovinu Twittera za 44 milijarde dolara, a odmah je otpustio sve direktore. Stoga bi oživljavanje Vine-a mogao da bude test za inžinjere iako je Musk demantovao glasine da namerava otpustiti 75 posto zaposlenih Twitter-a.

Ako se Vine vrati, postojaće u značajno drugačijem svetu nego ranije, odnosno sredinom 2010-tih. Tu je danas megapopularni TikTok čiji model kratkog ponavljajućeg videa “kopiraju” sve ostale društvene mreže. Ipak, Twitter bi mogao imati drugačiji pristup kako bi Vine postao deo ove društvene mreže, a ne zasebna aplikacija kao što je prvobitno bio slučaj ili bi mogao ponuditi neke unikatne karakteristike pomoću kojih bi se istaknuo na tržištu.

Read More