Elon Musk: Autonomna vozila ne voze besprekorno

0
235

Odavno je jasno da Tesla Autopilot ne funkcioniše besprekorno, budući da je odgovoran za nekoliko saobraćajnih nesreća. I dok jedni krive sistem, drugi tvrde da je problem u vozačima koji se oglušuju o preporuke da ruke drže na volanu.

PCPress.rs Image

Inženjer Sandy Munro se nedavno osvrnuo na Fordovu opciju za autonomnu vožnju – BlueCruise, ističući da nije impresioniran. U istom intervjuu je pomenuo Tesla Full Self Driving (FSD) Beta, funkciju koja mu je privukla pažnju i za koju tvrdi da je skoro besprekorna. Razgovor je čuo i Elon Musk, koji je potom na Twitteru napisao da autonomna vožnja ne napreduje kao što se čini.

Naime, Musk je napomenuo da je Full Self Driving (FSD) Beta daleko od besprekornog, te dodao da Autopilot/AI tim vredno radi na svim potrebnim ispravkama. Uprkos tome i drugi tvrde da FSD donosi veliki napredak – vozilo automatski prelazi iz trake u traku, te se dobro snalazi i na raskrsnicama, rampama i u gradskoj gužvi.

FSD Beta 9.2 is actually not great imo, but Autopilot/AI team is rallying to improve as fast as possible.

We’re trying to have a single stack for both highway & city streets, but it requires massive NN retraining.

— Elon Musk (@elonmusk) avgust 23, 2021

Tesla je već neko vreme na udaru zbog Full Self Driving (FSD) Beta, te pojedini tvrde da se vozači koriste kao pokusni kunići, a kako bi testirali sistem koji predstavlja opasnost na javnim putevima.

Izvor: Futurism

The post Elon Musk: Autonomna vozila ne voze besprekorno first appeared on PC Press.Original Article