Električni bicikl – vozilo sadašnjosti i budućnosti

Moderan život i loše životne navike definitivno negativno utiču na kvalitet života i vremenom mogu doneti mnogo zdravstvenih problema, ali i napraviti ozbiljan disbalans organizma. Upravo zbog toga na vreme bi trebalo razmišljati o načinima kako život učiniti zdravijim, lepšim i kreativnijim. Električni bicikl može u tome da vam pomogne, ali i više od toga, ovi dvotočkaši vam mogu doneti zabavu o kakvoj niste ni sanjali. Zapravo, eketrični bicikli danas predstavljaju jedno od najboljih i definitivno najpovoljnijih rešenja za prevoz. Jednostavni za upotrebu, laki za održvanje, sa neverovatno niskom cenom po pređenom kilometru – električni bicikli su budućnost gradskog prevoza i jedini način da se sa lakoćom i bez glavobolja zaobiđu gradske gužve.

Kompanija “E Prime” jedini je domaći proizvođač električnih bicikala. Čelni ljudi ove kompanije u više navrata do sada su govorili o svim prednostima električnih bicikala posebno ističući ekonomičnost i minimalne zahteve oko održavanja. Iz njihove priče jasno se mogu izvući zaključci o veoma visokoj ekonomičnosti koju donose ova prevozna sredstva, kao i o tome da je reč o rešenjima koja zbog svoje ergonomije lako mogu da izbegnu sve prepreke na putu.

E prime 2 Električni bicikl  vozilo sadašnjosti i budućnostiOvo su deset ključnih prednosti električnih bicikala koje ističu u kompaniji “E Prime”:

 • U zavisnosti od cene struje i vremena kada se puni, elektični bicikl može da troši oko 5 dinara za pređenih 100km,
 • Ista kilometraža sa električnim biciklom se prelazi bez bilo kakvih zamora,
 • Sa električnim biciklima uzbrdice se lako savladavaju (29 brda koje ima Beograd više nisu velika prepreka uživanju u rekreativnoj vožnji bicikla),
 • Električni bicikli ne podležu registraciji i obaveznom osiguranju,
 • Za svega 1 do 3 sata električni bicikl je pun i spreman za nove avanture,
 • Puni se na bilo kojoj kućnoj utičnici i donosi 0% emisije zagađenja,
 • Baterija je mobilna tako da se može skinuti i puniti bilo gde bez potrebe da bude vezana za sam bicikl,
 • Održavanje i servis su veoma pristupačni (na primer: unutrašnja guma je oko 200 dinara, dok je spoljna guma oko 1000, a kočione pločice oko 500 dinara),
 • Kao zastitu od potencijalnih krađa (pored standardne mere zastite: lanci, sajle..) moguće je ugraditi alarm i GPS za praćenje sa sopstvenim napajanjem,
 • U startu košta od 1200 evra, ali sa današnjim kamatnim stopama može da košta oko 50 evra mesečno, što je više nego prihvatljivo za svačiji džep.

Električni bicikli donose mnogo više od ovih deset prednosti, ali ono po čemu su rešenja kompanije “E Prime” posebna jesu i korektne cene po kojima se nude, kao i činjenica da imaju najviši mogući kvalitet izrade.

Original Article