Electronic Arts zainteresovan za kupovinu WB Games divizije

Glasine da AT&T želi da odustane od Warner Bros. gejming divizije privukle su dosta pažnje potencijalnih kupaca, gde se nalaze “veliki igrači”, primarno Majkrosoft, pa zatim Activision, Take-Two i Electronic Arts.

Novih detalja nema, ali se Electronic Arts oglasio povodom navodne prodaje WB Games. U finansijskom izveštaju koji je prikazao jaku zaradu u prvom kvartalu tekuće fiskalne godine, Blejk Jorgensen je uputio na to da su uvek otvoreni za kupovinu novih studija koji umeju da ponude talenat.

Warner Bros Games nije spomenut tokom razgovora sa investitorima, ali je on verovatno tema, pošto se radi o izuzetno vrednoj diviziji, unutar koje se nalaze renomirani studiji, poput NetherRealms(Mortal Kombat), Monolith Games(Middle-Earth: Shadow of War), Rocksteady i ostali. Krajnji kupac će definitivno dobiti bogatu biblioteku franšiza, među kojima brojne imaju ogroman potencijal za budućnost.

Ovo je ujedno prvi put da neko zvanično upućuje interes ka kupovini Warner Bros. Games divizije, pošto do sada jedino postoje glasine. Vrlo je verovatno istina da AT&T odustaje od gejming divizije, pošto ne verujemo da bi jedan čelnik kompanije govorio samo na osnovu glasina, ali ipak moramo sačekati zvaničnu potvrdu.

The post Electronic Arts zainteresovan za kupovinu WB Games divizije appeared first on PLAY!.

Original Article