Electronic Arts planira da do marta naredne godine izda čak 14 igara

Kako se još jedna fiskalna godina polako privodi kraju, mnogi izdavači i kompanije, pored sabiranja zarada, otkrivaju koje planove imaju za narednu godinu, kao što je to sada učinio Electronic Arts.

Ovaj izdavač je objavio dosta ambicioznu brojku po pitanju video igara koje planira da izda do 31. marta 2021. godine. Otkriveno je da će tokom tog perioda biti objavljeno čak 14 naslova, čija imena nisu poznata, ali su oni podeljeni po kategorijama, tako da za neke možemo da pretpostavimo koji su.

Biće to 4 sportskih igara, gde se ubrajaju FIFA i Madden, 4 naslova kreiranih od strane indie developera, 2 mobilne igre i 4 AAA naslova kreiranih od strane studija koji se nalaze u direktnom vlasništvu ove kompanije.

Sada, malo o potencijalnim naslovima koje možemo da očekujemo u nekim kategorijama. Electronic Arts je već tizovao da nas od ovih igara očekuju i neki remasteri omiljenih naslova, i to bi mogao biti remaster Star Wars: Knights of the Old Republic ili remaster Command and Conquer, o kojem se nedavno govorilo, i što bi dosta nas sa oduševljenjem sačekalo u narednih 12 meseci.

Od igara u AAA kategoriji, mogli bismo da dobijemo novi Battlefield, na šta upućuje nedavna promena rukovodstva u studiju DICE i objava da će to biti jedna od narednih igara ovog studija, ali sa druge strane je možda dosta rano govoriti o novom Battlefieldu. Veća je verovatnoća da ćemo videti Dragon Age 4, za koji se duže vreme govori da je u razvoju od strane studija Bioware, i koji će se baviti zanimljivom tematikom.

Pošto je EA držalac prava na razvoj Star Wars igara, poznato je da će naredna faza ove franšize početi ne filmom, već video igrom i to bi mogla biti upravo jedna od ovih planiranih(ne zaboravimo i Jedi: Fallen Order 2), čak i da je mobilna igra. Kada smo kod te kategorije, od mobilnih igara očekujemo da se pojavi Apex Legends, za koji je još od letos zvanično poznato da će mobilne verzije biti, a sada je EA još jednom uverio fanove da će se to desiti.

Izdavanje novih igara neće biti jedini zadatak ove kompanije u narednoj fiskalnoj godini, već će EA uložiti dosta i u esports takmičenja, sa planom za razvoj čak 4 franšiza u svojim multiplejer igrama. Takođe, od ovih igara, veći broj će se pojaviti za narednu generaciju konzola, kao što je i red, pošto one stižu već u oktobru ove godine.

EA's pipeline for FY2021 (Apr 2020 – Mar 2021):
– Four sports titles including FIFA and Madden.
– Four other major titles.
– Four titles from third party/indie developers.
– Two new mobile games in soft launch.
Plan to support new consoles too.
Grow esports to 4 franchises.

— Daniel Ahmad (@ZhugeEX) January 30, 2020

The post Electronic Arts planira da do marta naredne godine izda čak 14 igara appeared first on PLAY!.

Original Article