Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC ruši rekorde već u prvoj nedelji

0
43
elden-ring:-shadow-of-the-erdtree-dlc-rusi-rekorde-vec-u-prvoj-nedelji

Elden Ring je skrenuo pažnju celog geming sveta jer je dobio proširenje koje je podiglo standarde za sve buduće DLC-eve, čak i premašujući Blood and Wine.

Shadow of the Erdtree nastavlja niz uspeha ove franšize. DLC je postao još jedan hit za FromSoftware, dostigavši ukupno 5 miliona prodatih kopija.

DLC je dostupan manje od nedelju dana, a dostigao je prekretnicu koju većina celih igara ne može. Za poređenje, velika izdanja poput Final Fantasy 16 dostigla su 3 miliona prodatih kopija u sličnom vremenskom okviru.

To čini prodajne brojke Shadow of the Erdtree neverovatnim. Uprkos negativnim kritikama na Steamu, opšti prijem na društvenim mrežama bio je uglavnom pozitivan, jer fanovi uživaju u novom sadržaju.

Zanimljivo je da je Elden Ring dostigao gotovo 1 milion istovremenih igrača nakon lansiranja DLC-a. Sa vrhuncem od oko 781.000 igrača, igra je doživela povratak nakon što je ovo proširenje konačno stiglo.

Ukupno, Shadow of the Erdtree više nego što zaslužuje neverovatan komercijalni uspeh. Takođe je važno napomenuti da je gotovo 20% svih igrača Elden Ringa kupilo DLC, što predstavlja neverovatan procenat prodaje u odnosu na ukupnu bazu igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More