Ekološke rute za Google Maps stižu u Evropu

0
42


Prošlog oktobr Google je na Mape dodao nove, Ekološke rute za vožnju koje su do sada funkcionirale samo u Google Maps aplikacijama u SAD-u, Kanadi i Nemačkoj.
Ta funkcija vam pomaže kako biste mogli da pronađete idealnu rutu vožnje koja će u obzir uzeti stvari poput saobraćajnog zagušenja i nagiba ulice kako bi vam pronašla smerove koji će omogućiti najmanju potrošnju goriva.
Google sada kaže da će funkcija uskoro biti dostupna u gotovo 40 evropskih zemalja. Iako nisu objavili popis država u kojima će biti dostupna, očekujemo da ćemo je uskoro dobiti i u Srbiji.
Treba navesti da te ekološke rute često nisu najbrže, pa ćete morati birati hoće li vam krajnji prioritet biti brzina ili potrošnja goriva. Prikazaće vam obe rute i postaviti zadatu ekološki prihvatljiviju opciju kada je razlika u vremenu dolaska na željenu destinaciju mala.
Bez obzira na to koristite li ovu funkciju u SAD-u, Kanadi ili Evropi, Google takođe uključuje novo podešavanje koja vam omogućuje da aplikaciji kažete u koje vrijeme dana vozilo vozite. Takođe ćete moći da odredite radi li vaš automobil na benzin ili dizel, je li hibrid ili potpuno električno vozilo.
Kao što je to često slučaj sa Google-ovim ažuriranjima, kompanija kaže da će ova nova funkcija biti uvedena tokom sledećih nedelja.

IT vestiOriginal Article