Ekološke rute za Google Maps stižu u Europu

0
48

Prošlog listopada Google je na Karte dodao nove, Ekološke rute za vožnju koje su do sada funkcionirale samo u Google Maps aplikacijama u SAD-u, Kanadi i Njemačkoj.

Ta značajka vam pomaže kako biste mogli pronaći idealnu rutu vožnje koja će u obzir uzeti stvari poput prometnog zagušenja i nagiba ceste kako bi vam pronašla smjerove koji će omogućiti najmanju potrošnju goriva.

Google sada kaže da će značajka uskoro biti dostupna u gotovo 40 europskih zemalja. Iako nisu objavili popis država u kojima će biti dostupna, očekujemo da ćemo je uskoro dobiti i u Hrvatskoj.

Valja navesti da te ekološke rute često nisu najbrže, pa ćete morati birati hoće li vam krajnji prioritet biti brzina ili potrošnja goriva. Prikazat će vam obje rute i postaviti zadanu ekološki prihvatljiviju opciju kada je razlika u vremenu dolaska na željenu destinaciju mala.

Bez obzira na to koristite li ovu značajku u SAD-u, Kanadi ili Europi, Google također uključuje novu postavku koja vam omogućuje da aplikaciji kažete u koje vrijeme dana vozilo vozite. Također ćete moći odrediti radi li vaš automobil na benzin ili dizel, je li hibrid ili potpuno električno vozilo.

Kao što je to često slučaj s Googleovim ažuriranjima, tvrtka kaže da će ova nova značajka biti uvedena tijekom sljedećih tjedana.

Original Article