EarSpy prisluškuje Android telefone

0
53
earspy-prisluskuje-android-telefone

Mikroprinc


PCPress.rs Image

Retko ko se ne boji prisluškivanja, pa se svako malo čuje o nekom novom sistemu koji je smišljen da špijunira građane. Među najnovijima je onaj koji prisluškuje Android telefone, a može da prepoznaje identitete meta.

PCPress.rs Image

U pitanju je EarSpy koji ispituje nove metode za prisluškivanje, tačnije one koje se aktiviraju uz pomoć senzora za praćenje pokreta. Zanimljivo je da se ne radi o novoj napadačkoj grupi, već o grupi eksperata s nekoliko američkih univerziteta. Prisluškivanje se vrši preko slušalica, što je novina – ranije se ciljalo na zvučnike, budući da proizvode jače vibracije, Na modernim telefonima su i slušalice jače, pa su i vibracije bolje, a samim tim i kvalitet zvuka, što olakšava prisluškivanje.

Pored slušalica, novi telefoni imaju i bolje senzore za praćenje pokreta, te žiroskope, što omogućava da se s prisluškivanjem počne čim se neko primakne telefonu, te čim vibracije aktiviraju senzore. Eksperti su se potrudili da ispitaju sve slabosti, a kako bi napade sprečili na vreme, pa se proizvođačima preporučuje da senzore za pokret postavljaju tako da se ne aktiviraju lako, te da ih ne pokreću vibracije iz zvučnika.

PCPress.rs Image

Dakle raspored hardvera je važan, ali i jačina koju korisnik izabere kada razgovara preko slušalica – alati kao što je EarSpy su manje efikasni kad se ispoštuju sve mere bezbednosti.

Izvor: Bleeping Computer

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.