EA vidi šansu za Battlefield pošto će Call of Duty možda ne bude pristuan na svim platformama

0
45

Proteklih nekoliko nedelja je Microsoftova željena akvizicija Activision Blizzarda došla u razmatranje, a Call of Duty je stavljen u centar svih dešavanja. Nakon ovoga, izvršni direktor EA Endru Vilson je prokomentarisao ovu temu, tvrdeći da će Battlefield iskoristiti ovu priliku da pokuša da svrgne kralja FPS žanra.

Tokom nedavnog događaja Goldman Sachs-a, kako je izvestio SeekingAlpha, izvršni direktor EA Andrew Wilson je razgovarao o trenutnoj situaciji oko Call of Duty franšize i njegove multiplatformske budućnosti, koristeći priliku da kaže:

„U svetu u kojem mogu biti pitanja o budućnosti Call of Duty-a i na kojim platformama bi naredne igre mogle biti, a na kojim možda ne, biti platformski agnostični i među-platformski orijentisani sa Battlefield-om, mislim da je to ogromna prilika.”

Pošto je Battlefield 2042 pao daleko ispod očekivanja igrača, brend Battlefield se bori da održi svoju konkurentsku prednost. Tokom vrhunca PS3/Xbox 360 generacije, rivalstvo između Call of Duty i Battlefield bilo je mnogo ujednačenije, sa dve franšize koje su se svake godine suprotstavljale. Od tada, Battlefieldov uticaj se uveliko smanjio, a Call of Duty je preuzeo najveći deo poslovnog kolača.

Situacija oko COD-a trenutno je zbunjujuća, a budući da je budućnost nepoznata, EA ima priliku da pokuša da povrati neke od svojih fanova na svim platformama. Međutim, da bi to uradili, moraće da naprave igru koju ljubitelji FPS-a zapravo žele da igraju – i zato ćemo morati da sačekamo i vidimo kako će se sve ovo razvijati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post EA vidi šansu za Battlefield pošto će Call of Duty možda ne bude pristuan na svim platformama appeared first on PLAY!.

Original Article