EA popustio, moraće da ukloni Loot kutije iz svojih igara u Belgiji

Verovatno ste do sada već uveliko upoznati sa time da je Belgija još pre skoro godinu i po dana zakonski potvrdila da su sistemi Loot kutija u igrama ekvivalent kockanju, i da su sve kompanije, odnosno izdavači čije igre imaju ovakve sisteme, primorane da ili povuku svoje igre sa tog tržišta ili da uklone Loot kutije.

Većina velikih izdavača, kao što su Blizzard, Valve, 2k i drugi, se povinovala ovim zakonima, doduše nerado, i uklonila Loot sisteme u zadatim rokovima. Svi osim EA, koji je rekao “ćeraćemo se mi još”, i rešio da sve istera na sudu kako bi povrgnuli da su Loot kutije zasista kockanje.

Nije prošlo ni par meseci, a izgleda da je EA već savio rep i shvatio da ne može protiv države Belgije, pa će paketi kartica za Ultimate Team i druge Loot kutije iz EA igara, biti uklonjenje na tržištu Belgije.

U zvaničnom saopštenju po ovom pitanju EA i dalje drži taj proračunati, pomalo izlizani korporacijski ton, gde zakon i dalje nazivaju “interpretacijom zakona”, i govore o tome da im je izbor igrača na prvom mestu. Saopštenje u celosti možete pročitati na ovom linku.

Svakako velika pobeda zakona nad ovim predatorskim metodama i nadamo se da je ovo samo početak regulacije ovih mutnih metoda i njihovom proterivanju iz sveta video igara.

Original Article