EA greškom otkrio privatne informacije FIFA igrača

0
27

Izgleda da Electronic Arts prosto ne može bez problema i skandala makar jednom mesečno.

Najnoviji se tiče ozbiljnih propusta na polju esporta, gde je zbog nečije greške u etar puštena gomila privatnih podataka igrača u FIFA 20 Global Series.

Naime, juče su otvorene prijave za pomenuto takmičenje, ali su igrači primetili jednu neverovatno stvar, da kada dođete da se registrujete, greškom u sistemu vidite privatne podatke svih ostalih igrača koju su se već registrovali, kao što su puna prava imena, datum rođenja, imejl adresa i drugo.

U istom sosu se našlo i gomila poznatih profesionalnih igrača, kojima ovo može da šteti znatno više od “običnih” igrača koji su se registrovali, ali naravno da je veliki problem za sve kojima su zbog ovoga procurele informacije.

EA je nakon žalbi ugasio registracije, kako bi “ispitali o čemu se radi”, i u međuvremenu su našli gde je u sistemu greška, koju su isravili i navodno više ne bi trebalo da pravi problem, i isto tako su rekli da su kontakirali oko 1600 igrača na koje je ovo uticalo, kako bi zajedno preduzeeli korake radi zaštite naloga.

Nadamo se da niko od igrača neće ispaštati zbog ovog propusta, ali i da se ovakve krajnje neprofesionalne stvari više neće dešavati.

The post EA greškom otkrio privatne informacije FIFA igrača appeared first on PLAY!.

Original Article