EA će izgleda koristiti Unreal Engine umesto domaćeg Frostbite endžina za Iron Man igru

0
40
ea-ce-izgleda-koristiti-unreal-engine-umesto-domaceg-frostbite-endzina-za-iron-man-igru

Dugi niz godina EA je zahtevala od svojih razvojnih studija da kreiraju svoje igre koristeći vlasnički pokretački endžin za igre izdavača poznat kao Frostbite. Iako je u nekim aspektima impresivan endžin, njegova kompatibilnost među žanrovima ostavlja mnogo da se poželi. Na sreću, izdavač je popustio kada je reč o korišćenju Frostbite-a – sa igrom Iron Man EA Motive koja je verovatno planirana da koristi Epic-ov Unreal Engine.

Kako je izvestio Malik Usman preko Emopulse, nova lista poslova koju je objavio EA Motive izgleda sugeriše da će studijska nadolazeća igra Iron Man koristiti Unreal Engine kompanije Epic Games umesto EA Frostbite-a. Pozicija je za višeg dizajnera nivoa i kao deo uslova za posao zahteva da kandidati imaju „poznavanje rada sa naprednim endžinom za igre (sic) kao što je Unreal“.

Ovo bi moglo sugerisati da bi igra Iron Man mogla da koristi Unreal Engine – prvi put za studio čiji predstojeći Dead Space Remake koristi gore pomenuti Frostbite. Naravno, vredi napomenuti da je Frostbite vlasnički motor, pa bi lista poslova mogla to uzeti u obzir kada se zapošljava spolja (dakle, umesto toga traži seUnreal Engine iskustvo).

Bez obzira na to koji motor koristi, biće zanimljivo videti kako igra Iron Man izgleda i oseća kada bude zvanično prikazana u nekom trenutku u budućnosti. Jednostavno ćemo morati da sačekamo i vidimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More