Džon Karpenter, čuveni režiser horor filmova “Noć Veštica” i “Stvar”, želi da se oproba u komponovanju muzike za video-igre

Ako je neko obeležio 20. vek u žanru horor filmova, onda je to svakako legendarni režiser Džon Karpenter (John Carpenter), čovek koji nam je doneo Halloween serijal (Noć Veštica), ali i takve klasike kao što su They Live (Oni Žive), Escape from New York (Bekstvo iz Njujorka) i The Thing (Stvar).

Šira populacija možda i nije upućena u još jednu sjajnu stvar vezanu za ovog talentovanog čoveka, a to je da je on i kompozitor i muzičar, i da je većinu originalnih muzičkih tema za njegove filmove komponovao upravo on! I kultnu temu za film Noć Veštica on napisao.

Takođe, malo je poznato da je Karpenter i strastveni ljubitelj video-igara, da mu je to jedan od najvećih hobija u životu. U nedavnom intervjuu koji je dao za portal Consequence of Sound, na pitanje da li vuče inspiraciju iz video-igara, on je rekao da nije razmišljao puno o tome, ali da kada “malo bolje pogleda, uticaj je sigurno tu”, i onda je dodao da bi “umro da napiše muziku za neku video-igru”, da mu je to životna želja, ali je i sa osmehom dodao da sumnja da bi ga bilo ko angažovao.

Možda se Karpenter pravo ponudio nekom studiju da odradi posao? Hideo Kodžima sarađuje sa brojnim holivudskim zvezdama na svom novom projektu, možda je ovo idealna prilika za novu saradnju, koja bi sasvim sigurno bila sjajna?

Ceo pomenuti intervju možete pročitati na ovom linku.

Original Article