Džon Bejer, 73-godišnji poslanik, polazi ka sticanju master diplomu iz mašinskog učenja na Džordž Mejson Univerzitetu

0
117
dzon-bejer,-73-godisnji-poslanik,-polazi-ka-sticanju-master-diplomu-iz-masinskog-ucenja-na-dzordz-mejson-univerzitetu

Summary

Džon Bejer, poslanik iz države Virdžinija, nije običan student na Džordž Mejson Univerzitetu. Ima 73 godine. Radije koristi svesku i olovku za zapisivanje beleški nego laptop. I on je vodeći zakonodavac u Kongresu za pitanja veštačke inteligencije. Ovaj demokrata iz […]

Džon Bejer, 73-godišnji poslanik, polazi ka sticanju master diplomu iz mašinskog učenja na Džordž Mejson Univerzitetu

Džon Bejer, poslanik iz države Virdžinija, nije običan student na Džordž Mejson Univerzitetu. Ima 73 godine. Radije koristi svesku i olovku za zapisivanje beleški nego laptop. I on je vodeći zakonodavac u Kongresu za pitanja veštačke inteligencije.

Ovaj demokrata iz Virdžinije je bio fasciniran veštačkom inteligencijom, ali je proboj došao kada je shvatio da može da se upiše na predavanja iz računarstva na Džordž Mejson Univerziteta. Tako je upisao preduslovne predmete koji će ga na kraju dovesti do master diplome iz oblasti mašinskog učenja.

Pošto Džon Bejer balansira između glasanja na skupštinskoj sali, rada na zakonima i prikupljanja sredstava za kampanju, može da pohađa samo jedan predmet semestralno. Ali već sada se vidi korist od pohađanja predavanja.

„Svaki dodatni kurs mi pruža bolje razumevanje kako programiranje zapravo funkcioniše“, nedavno je rekao za CNBC. „Šta znači imati velike skupove podataka, šta znači tražiti povezanosti i takođe, možda, šta znači imati namerne posledice.“

Bejer je deo svakog kongresnog tela koja se bavi veštačkom inteligencijom. On je potpredsednik Kongresnog kabineta za veštačku inteligenciju, koji deluje preko partiskih linija, kao i nove radne grupe za veštačku inteligenciju koju je pokrenula Nacionalna koalicija novih demokrata, najveća grupa centrističkih demokrata u Kongresu.

Bio je i član radne grupe za veštačku inteligenciju bivšeg predsedavajućeg Kevin Makartija, koja bi mogla biti obnovljena pod predsedavajućim Majkom Džonsonom. Na zakonodavnom nivou, Bejer vodi na projektu za proširenje pristupa moćnim računarskim alatima potrebnim za razvoj veštačke inteligencije.

Česta pitanja

1. Koji posao Don Bejer obavlja u Kongresu?

Don Bejer je poslanik iz države Virdžinija i vodeći zakonodavac u Kongresu za pitanja veštačke inteligencije.

2. Zašto je Bejer odlučio da upiše studije iz mašinskog učenja?

Bejer je bio fasciniran veštačkom inteligencijom i odlučio je da upiše predavanja iz računarstva kako bi stekao bolje razumevanje ove oblasti.

3. Kako Bejer usklađuje školovanje sa svojim obavezama kao poslanikom?

Bejer može da pohađa samo jedan kurs semestralno zbog svojih obaveza, kao što su glasanje na skupštinskoj sali, rad na zakonima i prikupljanje sredstava.

Read More