Džim Sterling dobio ponudu da uradi plaćenu recenziju za video igru

Ko prati dešavanja iz sfere gejminga je verovatno barem jednom čuo za Džima Sterlinga, bucmastog jutjubera koji bez dlake na jeziku osuđuje i pokazuje gledaocima šta se ne valja u industriji video igara.

Ipak, neki developeri izgleda da nisu znali čime se Streling tačno bavi, pa su baš njemu nedavno ponudili da uradi plaćenu recenziju igre Game of Thrones, na kojoj radi studio Yoozoo Games, a iza koga stoji ni manje ni više nego Warner Bros. Entertainment.

Džim Sterling je na svom Twitter profilu okačio sliku u kojoj se nalazi tekst iz navedene ponude gde se od njega traži da iskaže koliko novca traži da odradi plaćenu recenziju video formata. Jutjuber je naravno zgranut ovim i rekao je da je “obično reč o teoriji zavere kada se govori o plaćenim recenzijama, sve dok neko iz Warner Brosa ne zatraži to”.

Nije baš da je novina da se ovako dešava, ali svakako nije dobra praksa developera da na ovakav način privlače potencijalne kupce. Ono što više iznenađuje je to što je neko od zaposlenih odabrao da baš Džimu Sterlingu da ponudu ovakvog tipa.

So the concept of "paid reviews" is often conspiracy theorism…

… until a licensed Warner Bros. game asks me for my fucking review fees. pic.twitter.com/NwONMHCxYS

— Jim Sterling (@JimSterling) February 6, 2019

Original Article