Dungeon of the Endless

0
436

Čini se da neke video igre imaju beskonačnu količinu mogućnosti ponavlјanja. Većina nas u nekoj fazi imaće igru kojoj se neprestano vraćaju, njen poznat topao zagrlјaj nakon napornog dana. Očigledno je da se neprestano ažuriraju igre za više igrača koje će vas ponovo uvući opet i opet; ali za više samostalno usredsređenih igrača među nama postoje Roguelikes.

Nјihova nasumična priroda čini ih savršenom igrom za ponovlјeno ponavlјanje, i mi smo tokom godina uložili više stotina sati u neke od favorita. Dungeon of the Endless definitivno ima potencijal da apsorbuje dane vašeg života kad jednom budete suočeni sa igranjem odbrane/strategije kule.

Igrate kao grupa zatvorenika (izabrani ili nasumični na početku igre) koji se ruše duboko u vanzemaljskom objektu. Vaš cilј je da istražite i pobegnete iz ove opasne zemlјe, sa kristalom snage koji je napajao letelicu za bekstvo. To je lakše reći nego učiniti, jer ove napuštene planete naselјavaju horde agresivnih kreatura i robota. Uz malo timskog rada i svu vašu inženjersku veštinu, postoji bar šansa da se popnete na sledeći sprat.

Nakon kratkog tutorijala, bićete ubačeni u duboki kraj sa ciglama vezanim za noge. Počinjete u jednoj sobi sa kristalom koji morate da čuvate. Svakim potezom možete da otvorite vrata sa cilјem prikuplјanja zaliha i pronalaska izlaza na spratu na kojem ste. Da biste sačuvali vaš tim i kristal sigurnim, imate puno resursa koje ćete polako generisati da biste ih potrošili na nadogradnje. Industrija može da izgradi odbranu, hrana nadograđuje vaše heroje, nauka istražuje nove kupole i Dust napaja sobe. Soba sa napajanjem ne može da stvara neprijatelјe, tako da je korišćenje Dust-a koji imate da uključite svetla je ekstremno važan.

Dungeon of the EndlessKada se neprijatelјi stvaraju, haos počinje. Zloće dolaze u svim oblicima i veličinama i svi imaju različite preferencije u onome što žele da unište. Neki će pokušati da vam unište odbranu, neki će ići pravo po kristal, a drugi samo da osete ukus lјudske krvi. Postavlјanje kupola i saveznika da se izbore sa ovim situacijama podrazumeva pravu strategiju, ali je korisno kada vaše odbrane razdvoje vaše neprijatelјe. Za podešavanje je potrebno dosta navikavanja i biće dosta žrtava u ovom procesu.

Dungeon of the EndlessUprkos tome što su vrata delila igru na poteze, borba se odvija u stvarnom vremenu. Vaša grupa može da bude kontrolisana kao grupa ili pojedinac, braneći različite tačke zagušenja ili jureći neprijatelјe u različite prostorije. Ništa od toga nije na konzoli, sa lako upravlјajućom shemom upravlјanja i mogućnošću grupisanja saveznika jednim pritiskom na dugme. Radnja može da se, na svu sreću, umanji i zaustavi u svako doba, tako da ne morate manijakalno da žurite između umirućih saveznika. Možete da koristite hranu da biste ih lečili kad treba (svi se automatski zacelјuju između poteza) ili da ih unapredite i otklјučate nove aktivne i pasivne sposobnosti. Ako efikasno koristite svakog člana tima i hranu, vaša je jedina nada da ćete proći prvih nekoliko spratova.

Dungeon of the EndlessProvešćete puno vremena u Dungeon of the Endless pokušavajući da povećate vaše resurse. Izgradnja generatora znači da za svaki potez dobijate više resursa, ali jednostavno ćete trošiti zalihe ako ste već istražili većinu nivoa. To je fini čin uravnoteženja koji zadržava neke resurse za crne dane, a češće od toga završili smo u želјi da potrošimo više od tri sata napretka koji je nestao u obliku dima.

U Roguelikes-u je gubitak u igri i ponovno počinjanje su obično deo procesa učenja i ne treba ga žaliti. Ovaj gubitak nije laka pilula koju ćete progutati u Dungeon of the Endless, jer će vam za dostojanstven pokušaj trebati oko 5 ili 6 sati. Retko ćete imati obavezu za „još samo jedan pokušaj“ pre spavanja, kada bi to moglo da potraje duže od samog noćnog sna.

Ako vam mnogi sati potreni da pobedite igru nisu dovolјni za vas, postoji još nekoliko dodatnih sadržaja za otklјučavanje. U igri možete da pronađete nove likove, i ako prežive nekoliko spratova, dodaju se vašem spisku. Po završetku ćete otklјučati i druge modove igre, uklјučujući beskrajni režim za one sa više vremena nego doktor Who.

Da biste uživali u svom ovom sadržaju, imaćete uspon najstrmijih krivulja učenja. Tutorial pokriva najosnovnije sisteme, ali bez puno pokušaja i grešaka, postojaće mnogo toga što nećete da iskoristite. Otkrivanje da se neprijatelјi ne rađaju u sobama sa herojem za šta nam je je trebalo oko 20 sati i moglo je da nas spasiti puno teških vremena. Činjenica da se opcije poteškoća nazivaju Easy and Too Easy prilično uvredlјive kada se igra ne trudi da objasni sebe.

Dungeon of the Endless je neverovatno dubok i nagrađujući roguelike, kada jednom uložite dovolјno vremena da otkrijete kako da efikasno igrate. Elementi odbrane kule jedinstveni su zaplet u žanru, a pravilno korišćenje jedinstvenih sposobnosti vašeg tima stalni je, ali prijatan izazov. Dužina svake igre je malo preterana i nema ni približno dovolјno smernica koje bi vam pokazale kako da se efikasno odbranite, ali ako možete prođete kroz to tu su sati strateške zabave.

Dobro:

  • Igranje odbrane kule je zabavno i izaziva razmišlјanje
  • Neverovatno duboki sistemi za ulaganje vremena u savladavanje
  • Kontrole se odlično prevode na konzole
  • Mnogo dodatnog otklјučavajućeg sadržaja nakon pobeđivanja igre

Loše:

  • Mnogo sistema ostaje neobjašnjeno čak i nakon tutorijala
  • Dužina svakog pokušaja znači da gubite tonu napretka kada ne uspete

Dungeon of the Endless was last modified: 26 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Dungeon of the Endless appeared first on ITNetwork.

Original Article