DuckDuckGo: Još bolji za Android korisnike

0
45

DuckDuckGo internet pretraživač je napravljen za one koji vode računa o privatnosti, a nedavno je postao još bolji i sigurniji.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je pre nekoliko dana objavljeno kako je beta funkcija App Tracking Protection, koja blokira praćenje u okviru aplikacija čak i kad se ne koriste, dostupna Android korisnicima. Opcija je ograničenom broju testera aktivirana još pre godinu dana sada ima još jedan dodataka – mogućnost da se proveri koje lične podatke aplikacije prikupljaju.

The wait is over! 🏃🏻 Block creepy trackers in your Android apps with our App Tracking Protection. As of today, it's available for all Android users in open beta. https://t.co/N1LxrlOB02

— DuckDuckGo (@DuckDuckGo) November 16, 2022

Prema objavljenim podacima prosečan Android korisnik na telefonu ima 35 aplikacija, što znači između jedne i dve hiljade pokušaja prikupljanja ličnih podataka na dan. App Tracking Protection to sprečava, a dovoljno je da se preuzme najnovija verzija neke Android aplikacije, otvore podešavanja, klikne na “App Tracking Protection” i isprate uputstva.

Izvor: Mashable

The post DuckDuckGo: Još bolji za Android korisnike first appeared on PC Press.Original Article