DuckDuckGo i zabrana pop-up prozora

0
54
duckduckgo-i-zabrana-pop-up-prozora

Mikroprinc


PCPress.rs Image

DuckDuckGo aplikacije i ekstenzije sada blokiraju Google pop-up prozore za logovanje, a zbog toga što se radi o nečemu što dosađuje korisnicima i predstavlja bezbednosni rizik.

PCPress.rs Image

Poznato je da DuckDuckGo nudi bezbedan internet pretraživač, mejl servis, mobilne aplikacije, te ekstenzije. Sada ide još dalje, pa se nedavno pojavilo obaveštenje da sve aplikacije i ekstenzije u Chrome, Firefox, Brave i Microsoft Edge pregledačima blokiraju pomenute prozore koji odavno iskaču sa svih strana.

U pitanju su pop-up prozori koji su omogućavali lako logovanje na platforme preko Google naloga, što je nekome zgodno, a nekoga pak nervira. Istina je da olakšavaju stvari, budući da korisnici ne moraju da prave nove naloge i da pamte lozinke, već se jednostavno prijavljuju preko Google naloga kadgod ta opcija postoji. Neke stvari ipak ne štimaju.

NEW: Have you seen these Google sign-in pop-ups lately? They may seem helpful but signing in actually gives consent to being tracked.

We just released Google Sign-in Pop-up Protection to help block the pop-ups in our apps and extensions.🚀 pic.twitter.com/i7LzbNphIc

— DuckDuckGo (@DuckDuckGo) decembar 22, 2022

Nevolja je u tome što Google tako lakše prati gde se neki korisnik prijavljuje, mada iz kompanije tvrde da se ove informacije ne prodaju oglašivačima. Prema DuckDuckGo podacima se informacije I dalje prikupljaju, a tvrdi se da Google tako ugrožava bezbednost korisnika. Zbog toga Google sign-in prozori više nisu dobrodošli, a ostaje da se vidi kako će korisnici na to reagovati.

Izvor: Bleeping Computer

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.