Draugen

0
108

Dok se odjavna špica vrti na Draugen-u, proganjajuća melodija svira i zvuk plјuskanja vode donosi malo zatvaranja igri. Bilo je potrebno samo veče da igramo kroz događaje iz ovog naslova i kroz njega, različite misli su se sukobile. Šta se dogodilo u ovom izolovanom norveškom selu Graavik, gde su svi, gde je Betty, i da li nam se zapravo sviđa Edward Harden?

Naslov Red Thread Games-a stavlјa vas u cipele Edwarda Hardena koji je zajedno sa sunarodnicom Alice otputovao u izolovano selo Graavik u potrazi za sestrom Betty. Po dolasku u Graavik sve deluje odbojno. Selo je na početku napušteno, bez znakova da neko tamo živi već duže vreme, ali to ne sprečava Edward-a da nastavi sa njegovom misijom, njegovom jednoumnom opsesivnošću. To je možda razlog zašto se čini kao nedopadljiv za puno vremena u igri. Nјegov jedini cilј je da pronađe Betty bez obzira na to šta god da se još desilo.

DraugenAlisa, s druge strane, je Edward-ova folija. Uložena je u misteriju iza Graavik-a i traži odgovore gde su svi otišli. Od dva lika, ona se oseća mnogo lјudskije u poređenju s Edward-ovim čisto logičkim pristupom, puštajući mašti da popuni neke praznine. Privučeni ste prema njoj dok vas Edward-ovo ponašanje i stav odguravaju.

Edward se kao lik previše zagliblјuje tim stavom u ranim fazama, pa mu je malo teže da pribavi simpatije kasnije kad Draugen krene u istraživanje mentalnog zdravlјa. To je teška tema za raspravlјanje ili predstavlјanje u okviru video igara, ali čini se da je ovde napravlјen pristojan pokušaj, iako kasnije može da bude malo previše.

DraugenDraugen-ova priča se odvija prilično brzo, ali ako zaista obratite pažnju na okruženje igre i postupke likova, moći ćete da pogodite neke zaplete koje se otkrivaju pre nego što se i dogode. Graavik je selo rastrzano Edward-ovim i Alice-inim dolaskom nakon svađe koja je trajala decenijama. Razlog za svađu i Edward-ovu sopstevu potragu su dve odvojene priče, ali teme porodice, odnosa i smrti se sve isprepliću.

Draugen nije teška igra i vi ste ohrabreni da istražite malo selo da biste razumeli njegovu pozadinu. Postavka unutar fjorda zaista deluje na hvatanju atmosfere tako izolovanog mesta. More i kopno isijavaju u boji u senci brda i litica koje se uzdižu nad malim selom. Zgrade, staze i dizajn zaista hvataju ono što je nekada bilo mesto koje ne bi izgledalo neobično na idiličnoj razglednici.

DraugenTaj dizajn se predaje jednom kolekcionarskom setu koji se nalazi u igri. Edward je neko ko voli da crta i širi se po selu crtajući tačke na kojima može da stavlja zalihe i opušta se dok stavlјa olovku na papir. Ovi trenuci se prepliću između mnogo klimatski, a ponekad i napetih trenutaka.

Draugen će možda trajati samo nekoliko sati, ali ostavlјa trajan utisak dok ste uvučeni u misteriju Graavik-a i vezu između Edward-a i Alice. Može da bude malo preterivanje i možete da vidite neke taktove priče kako dolaze, ali kao avanturistički naziv iz prvog lica, on je prijatno iskustvo.

Dobro:

  • Izgleda zaista dobro
  • Kontrasti između glavnih likova dobro su prikazani
  • Mnogo detalјa u okruženju

Loše:

  • Edward može da bude previše nedopadljiv
  • Možete rano da pogodite neke zaplete

Draugen was last modified: 2 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Draugen appeared first on ITNetwork.

Original Article