Dragon Quest XI S

0
500

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition je ažurirana verzija JRPG-a koju je razvio i objavio Square Enix, a našla se na PC-uu, PS4/PS5 i Xbox One / X / S. Ova verzija Dragon Quest XI S uklјučuje novi sadržaj iz Switch verzije igre, bez ugrožavanja performansi ili vizuelnih karakteristika.

Dragon Quest XI S priča o Luminary-u – mladiću kome je suđeno da spasi svet. Nјegovo putovanje započinje na pogrešan način, jer je brzo zatvoren nakon što je optužen da je na zemlјu uneo novo doba tame. Luminar beži i okuplјa oko sebe grupu saveznika dok pokušavaju da otkriju misterije njegovog rođenja i spreče uništenje sveta. Ovo može da zvuči kao stereotipna JRPG priča, ali Dragon Quest XI S ima neverovatno zabavne članove grupe i smešten je u svet koji je pun šarma. Dragon Quest XI S je duga igra, ali njena priča je toliko radosna da će se osećati kao da je prerano gotova.

Dragon Quest XI SDragon Quest XI S koristi borbeni sistem zasnovan na potezu gde se do četiri člana grupe bore sa grupama čudovišta. Igra koristi sistem bodova veština koji omogućava svakom liku da otklјuča različite moći povezane sa vrstama oružja, a oprema koju koriste članovi grupe takođe može da promeni njihove borbene sposobnosti. Borbeni sistem će se osećati poznatim fanovima JRPG-a, ali je brz i ima veliku dubinu, posebno kada se suočava sa boss-evima. Dragon Quest XI S ima nekoliko načina rada za izazove i poteškoće, tako da čak i najtvrđi fanovi JRPG-a mogu da upoznaju njihov par u igri koja je iznenađujuće dobrodošla novo pridošlima u žanru.

Dragon Quest XI SDragon Quest XI S je ispunjen novim sadržajem koji nije bio prisutan u originalnoj verziji igre. Prvi uklјučuje brojna pobolјšanja kvaliteta života, kao što su povećanje brzine bitke, korišćenje predmeta Fun-Sized Forge bilo gde za izradu predmeta i mogućnost pozivanja jahača sa bilo kog mesta u nadzemlјu. Igrač može da doživi celu igru sa 2D vizuelnim prikazima kao i da igra i jednu od 16-bitnih igara Dragon Quest, što je divan osećaj. Dragon Quest XI S dodaje potpuno novi set poglavlјa koji se fokusiraju na avanture svakog člana grupe tokom dela priče gde su odvojeni. Najveći dodatak igri uklјučuje grad koji se zove Tickington, gde igrači mogu da otklјučaju zadatke postavlјene u svakom od prethodnih deset sveta Dragon Quest-a. Tickington je takođe dom nekih brutalno teških sadržaja nakon igre. Originalna verzija Dragon Quest XI već je bila ogromna igra, ali Dragon Quest XI S dodaje gomilu novog sadržaja, a celokupno iskustvo čini mnogo lakšim za igranje.

Dragon Quest XI SDragon Quest XI S dostupan je već neko vreme na Nintendo Switch-u, ali ta verzija igre poprimila je zapažen pogodak u vizuelnim elementima u poređenju sa originalnom verzijom igre PC/PS4. Nova verzija na konzolama prvi put je došla na Xbox One, a dostupna je na Xbox Series X/S zahvalјujući unazad kompatibilnosti. Isto važi i za PS4 verziju igre i PS5. Dragon Quest XI S je na Game Pass-u pri lansiranju, tako da Xbox igrači mogu besplatno da ga igraju ako su pretplatnici. Verzija igre Switch je značajan pad u performansama u poređenju sa verzijom igre Xbox Series X, ali je i prenosiva, a to je ogroman plus u korist Switch-a, s obzirom na to da može da potraje i šezdeset sati samo da bi se završila glavna priča.

Xbox Series X verzija Dragon Quest XI S ima sav sadržaj Switch porta, sa očišćenom grafikom i brzinom kadra do skoro konstantnih 60 fps. Igra nikada nije izgledala lepše, a ekrani za učitavanje gotovo da ne postoje, zahvalјujući unutrašnjem SSD-u Xbox Series X. Ovo je definitivno iskustvo Dragon Quest XI , pa čak i lјudi koji su igrali originalnu verziju igre treba da je provere, jer novi sadržaj i pobolјšanja kvaliteta života čine da se osećaj ponovo oseća sveže. Dragon Quest XI S je ažurirana verzija jedne od najlepših igara prethodne generacije i besplatna je na Game Pass-u, tako da lјubitelјi Xbox-a nemaju razloga da to sami ne provere.

Dragon Quest XI S was last modified: 23 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Dragon Quest XI S appeared first on ITNetwork.

Original Article