Dota 2 International se vraca u septembru

0
61
dota-2-international-se-vraca-u-septembru

Valve je najavio da će The International 2024, najveći Dota 2 događaj godine, biti održan u Kopenhagenu, Danskoj, u septembru. Ova najava je odlična vest za fanove u Evropi koji nisu imali priliku da posete The International od njegovog prvog izdanja 2011. godine, kada je bio deo Gamescom sajma u Kelnu, Nemačka.

Tačni datumi za događaj još uvek nisu potvrđeni, ali se očekuje da će početi u septembru, nešto ranije nego prethodnih godina. Ovo bi mogao biti početak promene da se turnir vrati kasnom letu, jer je događaj obično bio domaćin u avgustu.

Glavni događaj će se održati u Kraljevskoj Areni u Kopenhagenu, koja je u prošlosti održala nekoliko esports događaja. Događaj će imati 16 timova, direktna pozivanja i otvorene kvalifikacije. Nakon Dota Pro Circuit, koji je prethodno određivao kvalifikovane timove, pozivi na turnir će se vratiti na originalni metod, sa Valveom koji poziva najbolje timove iz godine i organizuje otvorene kvalifikacije i zatvorene kvalifikacije za preostala mesta na turniru.

Valve je takođe naveo da će timovi biti odabrani na osnovu njihovog uspeha na turnirima tokom godine, pri čemu će neki događaji imati veću težinu od drugih. Međunarodni događaji koji zahtevaju kvalifikacije biće dati veći značaj od turnira na poziv samo za jedan region, na primer.

Read More