Doraemon Story of Seasons

0
300

Mešavine franšize uvek su zabavni izleti za lјubitelјe obe franšize. Uz Doraemon, dugotrajnu, volјenu porodičnu mangu i anime, i Story of Seasons, volјenu polјoprivrednu simulaciju koja obuhvata generacije, mešajući se, nastaje puno prostora za uzbuđenje. Istovremeno, istorija ovog žanra i uspesi modernijih igara prepuštaju formuli više nego zdrav nivo takmičenja. Da li Doraemon Story of Seasons ima ono što je potrebno da se suprotstavi nekim novijim teškim udaračima

Igrate kao Noby Nobi, koji je u pratnji Doraemon-a, bezušnog mačkastog vanzemalјskog robota. Nakon pronalaska neobičnog novog semena, Noby i njegovi prijatelјi bivaju usisani u portal koji ih dovodi do mesta zvanog Natura. Tamo upoznajete čitavu zajednicu lјudi koji vredno rade i žive od zemlјe. Ne uzaludno trošeći prazne ruku, lokalno stanovništvo regrutuje sve za različite zadatke širom Natura-e.

Noby postaje poslednja osoba koja je dodelјena zadatku, a to je održavanje cele farme. Pritom on tamo živi i uzgaja šta god da poželi. Posle sat vremena Natura meštana koji su svima govorili da ih ne zavitlavaju, daju Noby-u deo imovine. Na stranu kontinuitet, ova farma je sada vaše mesto za izgradnju vaše farme.

Nismo preterali u gornjoj tački: trebalo je da prođe bukvalno sat vremena pre nego što smo uspeli da učinimo bilo šta. Ni posle toga nismo imali sva sredstva da iskreno počnemo da igramo. Način uštede, časopis, konačno vam je dat nakon skoro dva sata. Sa brzinom čitanja uspeli smo da dođemo do ove prve tačke sačuvavanja statusa nakon jednog sata i 58 minuta.

Nakon produžene turneje prepune uvoda u likove i mehaničkih objašnjenja, igra počinje. U odbranu franšiza Doraemon i Story of Seasons, one postoje mnogo duže nego što ima Stardew Valley, ali strastveni projekat poput Stardew Valley uspeva da kanalizuje srce onoga što polјoprivredu i životne simulacije čini tako zanimlјivim, dok racionalizuje sve čudne zadatke zasnovane na radu. Doraemon Story of Seasons ne radi ništa od ovoga. U zavisnosti od vaših želјa, neophodno je da znate da ova igra podseća na neke od originalnih naslova simulacija farmi iz prošlih decenija.

Doraemon Story of SeasonsProstor inventara odmah podiže glavu. Sa samo osam početnih razmaka, tim prostorom morate da upravlјate pomoću pet alata, od kojih svaki zauzima prostor. Možete da odložite nešto što ne planirate da koristite u kantama za skladištenje na vašoj farmi, ali to ograničava vaš potencijalni rod i unos. Proširenje zaliha dolazi kasnije, ali to je tek nakon većeg vremenskog ulaganja.

Doraemon Story of SeasonsResursi sami po sebi nisu retki, ali nadogradnje prostora za inventar i alate zahtevaju veliku količinu tih resursa. Da biste došli do tih brojeva, potrebno vam je puno vremena, truda i upravlјanja zalihama. Dani su prilično kratki, a pokušaj da se sve završi u jednom danu, od kupovine tokom radnog vremena do prodaje prinosa na vreme, zahteva previše organizacije za početak igre.

Doraemon Story of SeasonsDoraemon nudi vrstu polјoprivredne mehanike koja je svojstvena ovakvim igrama. Međutim, smisao za rad nije ni približno toliko lak ili dostupan. Jedna tačka dolazi naročito kada je cilј potrebno više puta da se prevari. Kao i kod Animal Crossinga, vaš lik se lagano vraća unazad nakon svakog poteza.

Za razliku od Animal Crossinga, međutim, ne možete da sprečite Noby-a da se kreće unazad. Ovo pitanje dovodi u sličan problem: stalna prilagođavanja. Pomoću D-Pad-a možete da promenite smer Noby-ovog lica, omogućavajući vam fino podešavanje pokreta. U isto vreme, Doraemon ne nudi oproštaj što je čak i okvir predaleko od vaše mete, što onda zahteva dodatno vreme da biste vašu spredefinisali vašu poziciju do vaše mete.

U igrama ove vrste, najuspešniji od njih ima način da igraču dozvoli malo prostora za pomeranje kada je u pitanju približavanje i interakcija sa cilјevima. I u Stardew Valley i u Animal Crossing-u, vaš lik ne mora da bude direktno na meti da bi mogao da radi sa njom. Stardew Valley nudi čak i kontrolnu opciju koja pokazuje gde će vaš alat dalјe da deluje. Doraemon takođe radi nešto slično, ali Noby i dalјe mora da bude savršeno blizu piksela cilјu.

Ono što nas ubija u našoj frustraciji zbog Doraemon-a je to što je zanimlјiva, opuštajuća i prijatna rutina polјoprivrednog simulatora i dalјe veoma prisutna. Učenje o lokalnom stanovništvu i otkrivanje najefikasnijih načina za sticanje novca i resursa uvek raduju. Uporedo sa količinom uzgoja neophodnog za osnovni rast povrh nekih zahtevnih kontrola, i recept nije povolјan za formulu simulacije farme. Doraemon Story of Seasons bi imao velike koristi od nekih pobolјšanja kvaliteta života.

Doraemon Story of Seasons sjajno radi na stvaranju okruženja polјoprivrednog simulatora gde se rutinski rad pretvara u ukupan rast. U isto vreme, mehanika igre pretvara temelјne kontrole u ​​nezgodnu zamornost zbog koje se polako unošenje nagrada oseća previše neuravnoteženo od napora uloženog u igru. Doraemon je igra namenjena porodici, ali ipak elitna simulacija farme. Veći deo igre radi sam za sebe, ali previše aspekata Doraemon-a protivreči se međusobno da bi opravdalo veći deo vremenskog ulaganja.

Unutar Doraemon Story of Seasons otkucava ono što čini žanr simulacije farme privlačnim. Nažalost, kontrole ne nude mnogo usluga, napredovanje oduzima puno vremena, a rana igra zahteva previše organizacije da bi se osećala produktivno. Doraemon nije za slabe u srcu na polјoprivrednu simulaciju, koja je u suprotnosti sa estetikom i narativom na porodičnoj tematici. Doraemon Story of Seasons smatrajte preporukom samo za obožavatelјe koji vole obe franšize.

Doraemon Story of Seasons was last modified: 9 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Doraemon Story of Seasons appeared first on ITNetwork.

Original Article