Doomsday Vault

0
579

Doomsday Vault je jednostavna indie slagalica za Nintendo Switch koju je razvio i objavio Flightless. Igrači će biti suočeni sa nizom zagonetki o terenu koje se teško skaliraju dok sakuplјaju svet razoren zagađenjem, sa cilјem da sakupe i uzgajaju širok spektar bilјaka koje se nalaze na kraju svake mape. Doomsday Vault je odličan izbor za one koji žele da reše izazovne zagonetke intuitivnim igranjem; Međutim, postoje oblasti koje bi imale koristi od preciziranja i povećanja ponovlјivosti.

Priča o Doomsday Vault je rečena, bez reči ili sveobuhvatnog naratora. Umesto toga, igrači mogu sami da donesu zaklјučak o tome šta se dogodilo svetu oblačenjem njihovog robotskog odela i upuštanjem u pejzaže ispunjene razbijenim zgradama i olupinama. Doomsday Vault se skoro oseća kao igra preživlјavanja, sa implikacijom da se Zemlјa verovatno urušila zbog sila poput zagađenja i prenaselјenosti. Zagonetni teren u Doomsday Vault-a prvenstveno se sastoji od uništenih zgrada, napuštenih otpada i drevnih ruševina koje zahtevaju inventivno razmišlјanje za navigaciju. Doomsday VaultNavigacija terenom je jednostavna u Doomsday Vault-u. Igrači mogu da upravlјaju likom pomoću džojstika ili tastera za smer njihovih Nintendo Switch Joy-Cons, sa tačkastim polјem koje se pojavlјuje na ekranu za prikaz terena za navigaciju. Na merdevine može da se penjete prilazeći im, bez potrebe za pritiskom na dodatne tastere. Ovo čini kretanje jednostavnim i intuitivnim. Igrači takođe mogu da stupe u interakciju sa okolinom tako što će pokupiti gajbe i premestiti ih na delove vode koje treba preći, ili da ih koriste u zagonetkama. Povremeno dolazi i mogućnost promene okruženja pritiskom na dugmad koja ispuštaju vodu iz prostora ili otvaraju vrata u nova područja kako bi se stvari promenile.

Primarni cilј Doomsday Vault-a je da pretražujete mapu za hranlјive materije dok pokušavate da locirate različito seme na svakoj mapi. Hranlјive materije su skrivene oko mape i često zahtevaju od igrača da zaobiđe glavnu putanju ili reši posebno teške zagonetke za prikuplјanje. Nalaze se u malim, zelenim prstenastim cevima i razlikuju se po veličini. Da bi uzgajali najviše od jedne vrste semena, igrači će morati da sakupe 100 odsto hranlјivih materija skrivenih na mapi semena. Međutim, svaka mapa može da se pokuša više puta ako nisu sve hranlјive materije pronađene u prvom pregledu.

Nakon rešavanja zagonetki, igrači se vraćaju u njihov Vault. Ovo je veliki staklenik u koji se seme u Doomsday Vault može da se posadi i bezbedno smesti. Broj uspešno smeštenih hranlјivih materija se zatim koristi za određivanje koliko semena može da se uzgaja. Postizanjem određenog broja različitih vrsta bilјaka, igrači mogu da otklјučaju nadogradnje i kozmetičke promene za njihovo robotsko odelo. Ovo uklјučuje zabavne dizajne za telo odela i korisne dodatke. Ove kozmetičke promene zabavan su način da odelo prilagodite jedinstvenoj, ličnoj estetici.

Doomsday VaultMeđutim, upravo polјoprivredni aspekt uzrokuje da Doomsday Vault padne kako u ukupnom igranju tako i u vrednosti ponovlјenog igranja. Iako je početno preispitivanje svake mape angažovano, nakon što se pronađu sve hranlјive materije i dobiju semenke, malo je podsticaja da se karta ponovo pregleda. Da se ​​ovome doda, nakon što je seme u Vault-u i ima sve hranlјive materije potrebne za otklјučavanje potencijalnih nadogradnji, igrači više neće moći da komuniciraju sa semenkama niti da nastavlјaju da ih održavaju. Da bi pobolјšao ovu funkciju, Flightless bi mogli da razmotre objavlјivanje ažuriranja koje uvodi novi nivo za svaku mapu, uklјučujući zlatne hranlјive materije. Takođe bi moglo da bude zanimlјivo da se vidi ekspanzija u kojoj igrači mogu da sakuplјaju proizvode iz njihovih bilјaka, a zatim ih menjaju za još bolјu nadogradnju u svemirskoj prodavnici. Bilo koja od ovih opcija stvorila bi podsticaj za ponavlјanje karata i bolјe iskoristila nedostajuću mehaniku polјoprivrede.

Iako postoji prostor za rast u Doomsday Vault-u , trenutno nudi niz dobrih izazova sa zanimlјivim igranjem. Zagonetke su odlične za igrače bilo kojeg doba, a onima koji uživaju u opuštanju, istraživačkim iskustvima poput Abzu-a ili Monument Valley-a, atmosfera Doomsday Vault-a će verovatno da bude odličan način za bekstvo na kraju dana. Sa nekoliko ažuriranja za pobolјšanje mogućnosti ponovnog igranja, Doomsday Vault bi mogao da postane odličan izbor za one koji uživaju u igrama u stilu zagonetke, i ostane solidan za one koji su zainteresovani za žanr kako trenutno stoji.

Doomsday Vault was last modified: 18 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Doomsday Vault appeared first on ITNetwork.

Original Article