Dolijmo ulje na vatru – Playstation 5 poskupljuje u većem delu sveta

0
27

Kao da globalna inflacija i nenormalni rast cena od početka godine nisu bili dovoljni nama običnim potrošačima, uskoro nas očekuje i nesvakidašnje poskupljenje Playstation 5 konzole i to 2 godine nakon inicijalnog pojavljivanja.

Playstation 5 će poskupeti u gotovo čitavom svetu za oko 50 evra, ali ne i u Sjedinjenim Državama gde će cena iz nekog razloga ostati normalna. Ovaj potez naknadnog poskupljenja, koji se nije desio u skorijoj istoriji konzola, dolazi kao posledica negativnih dešavanja na svetskom ekonomskom tržištu.

Sony kao glavnog “krivca” za poskupljenje navodi inflaciju i slabljenje vrednosti novca. A sa druge strane imamo i dalje loše stanje sa zalihama PS5 konzola koje otežava prodaju i dostupnost konzole.

Poskupeće obe verzije konzole, i digitalna i verzija sa čitačem diskova. Kod nas u Evropi će to poskupljenje biti za 50 evra po konzoli:

  • PS5 sa Ultra HD Blu-ray disc drive – €549.99
  • PS5 Digital Edition – €449.99

Kao što sam napisao, Ameri neće iskusiti to poskupljenje dok će druge zemlje sveta imati generalno blaži porast cena. Recimo, u Kanadi će konzole poskupeti za “samo” 20$, za oko 3% u odnosu na pređašnju cenu, što je kod nas 10% poskupljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Dolijmo ulje na vatru – Playstation 5 poskupljuje u većem delu sveta appeared first on PLAY!.

Original Article