Dolby donosi bolju kvalitetu poziva u prijenosnike

0
113

Dolby želi poboljšati kvalitetu glasovnih poziva i chatova u glasovnim komunikacijama, optimizacijom performansi mikrofona i zvučnika.

Iz tog razloga lansirao je novi alat pod nazivom Dolby Voice for PCs koji uklanja pozadinsku buku i odjeke, dok istovremeno pojačava i prilagođava razine jačine glasova koji su tihi i dolaze daleko od mikrofona.

Glasovni i posebice konferencijski pozivi s više sudionika ponekad mogu postati kaotični kada više ljudi pokušava govoriti istovremeno, posebice kada se zna da mnogi prijenosnici podržavaju samo mono komunikacije. No ukoliko vaša aplikacija za konferencijske pozive nudi stereo audio, Dolby može razdvojiti glasove kako bi ih pročistio i učinio prirodnijim. Pored toga tehnologija Dolby Voice for PCs može poboljšati i prepoznavanje govora kod pametnih glasovnih asistenata poput Google Assistanta i Alexe.

Dolby kaže kako je za integraciju nove tehnologije u računala ušao u partnerstvo s Lenovom, pa su novi Lenovo ThinkPad X1 Carbon i X1 Yoga prijenosnici, koji ujedno posjeduju i podršku za Dolby Vision HDR i Dolby Atmos Speaker System, prvi uređaji u koje je integriran i Dolby Voice for PCs alat.

Original Article