Dobro došao Suzuki DF300B

0
116
dobro-dosao-suzuki-df300b

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno novi motor DF300B, najnoviji vanbrodski motor koji se pridružuje postojećoj GEKI seriji Suzuki vanbrodskih motora sa dva propelera.

Novi DF300B ima maksimalnu snagu od 300 ks i koristi mnoge od Suzukijevih svetski poznatih naprednih tehnologija, uključujući:

  • Jedinstveni Suzuki Dual Prop sistem koji efikasno pretvara snagu motora u potisak kombinujući dva kontrarotirajuća
  • Dvostepena redukcija zupčanika u kojoj je prenosni odnos prvo smanjen između radilice i pogonskog vratila (prvi stepen redukcije) a potom je pon- ovo smanjen unutar kućišta menjača (drugi stepen redukcije), kako bi se isporučila snažna propulzija rotiranjem propelera velikog prečnika koji imaju visoku efikasnost
  • Kompaktni, četvorotaktni V6 motor od 4.390 cm3 koji ima maksimalnu snagu od 300 ks i koristi benzin.

DF300B je vanbrodski motor velikog kapaciteta koji je razvijen da zadovolji potrebe kupaca koji žele iste napredne tehnologije koje koristi Suzukijev flegšip model DF350A na agregatu od 300 ks. Glavna prednost kombinacije visokoefikasnih kontrarotirajućih propelera i kom- paktne dvostepene reduckije zupčanika je u tome što se isporučuje velika propulziona snaga, što znači da DF300B može da se montira na teže brodove.

Proizvodnja motora DF300B će početi u Suzukijevoj fabrici Kosai u Japanu a dodatne informacije o dostupnosti i ceni će biti iskomunicirane na svakom od tržišta u dogledno vreme. DF300B će se takođe prodavati pored postojećeg modela DF300AP, koji i dalje čuva svoje mesto u porodici kao i na tržištu zbog manje mase i drugačijih karakteristika.

Read More