Dobijamo novu Metro igru, ali samo za VR uređaje

0
74
dobijamo-novu-metro-igru,-ali-samo-za-vr-uredjaje

Ranije ove nedelje, Deep Silver je najavio planove za potpuno novu Metro igru. Iako ovo neće biti sledeća glavna igra u serijalu od 4A Games, biće uzbudljiva sporedna igra, koja će prvi put doneti napeti svet Metroa u VR.

Metro: Awakening je priča o poreklu, stavljajući igrače u cipele Serdara, doktora u Metro tunelima, koji traži lekove za lečenje bolesti svoje supruge. Pretraga počinje u tunelima ispod Moskve, a igrači moraju biti oprezni da bi izbegli ili se borili protiv mutanata. Ono što će privući pažnju fanova knjiga i igara je činjenica da je autor Dmitry Glukhovsky napisao narativ za Metro: Awakening, tako da neće delovati kao neodgovarajuća sporedna igra i trebalo bi da bude značajna Metro avantura za jednog igrača.

Iako je igra prvi put najavljena kao deo Sony State of Play streama, Metro: Awakening neće biti ekskluzivan za PlayStation VR2 platformu, biće igriv na Steam VR, Meta Quest platformi, kao i na PlayStation VR2.

Igra još uvek nema konačan datum izlaska, ali se očekuje da će izaći kasnije ove godine. Igru razvija Vertigo Games, studio koji je takođe proizveo Arizona Sunshine.

Read More